Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Predstavljene provedene aktivnosti na projektu Muzealizacija grada Petrinje

Interpretacija bogate kulturno-povijesne cjeline grada te interpretacija petrinjske šetnice

Interpretacija bogate kulturno-povijesne cjeline grada te interpretacija petrinjske šetnice

U Galeriji Krsto Hegedušić su predstavljene provedene aktivnosti na projektu Muzealizacija grada Petrinje. Projekt je u tijeku od 2016. godine, a radi se o interpretaciji bogate kulturno-povijesne cjeline grada te interpretaciji petrinjske šetnice. Direktorica Turističke zajednice Grada Petrinje Ivanka Držaj nam je rekla više o samom tijeku aktivnosti od njihova početka:

 

 

 

20190506_191445_ww

 

Na interpretaciji kulturno-povijesne cjeline rade povjesničar Ivan Rizmaul i predsjednik petrinjskog ogranka Matice hrvatske Vladimir Krpan:

 

 

 

Interpretirala se i petrinjska šetnica. Kružna je to poučna staza koja vodi nasipom od Kupališta, pa uz Petrinjčicu, slijedi uspon do dva stara petrinjska groblja te povratak u grad. Taj dio posla je pripao članu projektnog tima Igoru Žiliću. Dodatne markacije, novi smjerokazi te interaktivne interpretacijske ploče. Obilazak šetnice u laganom hodu traje dva i pol sata. Na pitanje, postoje li podaci koliko ljudi godišnje obiđe šetnicu Žilić odgovara da za sada još uvijek ti podaci ne postoje, no i to će se uskoro promijeniti:

 

 

 

Zamjenica gradonačelnika Viktorija Kaleb je rekla zašto je važan ovaj projekt:

 

 

 

Dodat ćemo na kraju prije same promocije održan je i obilazak Petrinjske šetnice u pratnji turističkog vodiča kako bi se odrađeni posao vidio na terenu.

 

20190506_192118wwww

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.