Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Općina Jasenovac – za projekte od početka godine dobiveno je 14,6 milijuna kuna bespovratnih sredstava

„Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona“

„Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona“

Za  infrastrukturu u Poduzetničko industrijskoj zoni Jasenovac kroz projekt „Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona“, od Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Općina Jasenovac dobila je 2,5 milijuna bespovratnih sredstava.

Ugovor o dodijeli sredstava, Darko Horvat, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta uručio je Mariji Mačković, načelnici ove općine.

 

JASENOVAC_ZONA_1

 

S dobro pripremljenim projektima Općina Jasenovac javlja se na raspisane natječaje i dobiva sredstva čime se podiže kvaliteta i rješavaju potrebe stanovništva.

Općina Jasenovac dobila je i sredstva za rekonstrukciju i modernizaciju „stare ceste“, 6,8 milijuna kuna  bespovratnih sredstava iz Programa ruralnog razvoja kojim će se urediti prometnica koja spaja Poduzetničko industrijsku zonu, ulicu Vladimira Nazora, do spoja na Državnu cestu D-47.

Iz  programa Ruralnog razvoja RH dobiveno je i  5 milijuna kuna sredstava iz fondova EU,  za zgradu DVD-a Jasenovac čime će se uraditi cjelovita rekonstrukcija, kao i za pripremu dokumentacije za rekonstrukciju dodatnih 170 tisuća kuna  bespovratnih sredstva iz  programa Ruralnog razvoja RH

Prošli tjedan u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU,  ministrica Gabrijela Žalac i načelnica Mačković, potpisale su i Ugovor o dodjeli 300 tisuća kuna za sanaciju odvodnje otpadnih voda na području Općine Jasenovac, a načelnica navodi kako im je u pripremi i projekt rekonstrukcije  škole u naselju Uštica, za prenamjenu u Pučki dom.


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.