Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Održana 13. sjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije

Na aktualnom satu raspravljalo se o zdravstvu, poplavama i inovacijama

Na aktualnom satu raspravljalo se o zdravstvu, poplavama i inovacijama

Na 13. sjednici Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije predloženi Dnevni red usvojen  je  većinom glasova, a vijećnici su raspravljali o 19 točaka.

Sjednica je počela Aktualnim satom, tijekom kojeg su aktualizirane teme vezane uz primarnu zdravstvenu zaštitu, gradnju Prihvatilišta za migrante i tražitelje azila u Maloj Gorici, aktivnosti u sisačkoj OB „Dr. Ivo Pedišić“, sustavu obrane od poplave, osnivanju Centra za svemirsku i inovativnu tehnologiju, te poslovanju trgovina  „Pun ceker – kupujmo lokalno“.

Petra Ćosića, vijećnika MOSTA nezavisnih lista, zanimalo je zašto se građanima uskraćuju važne informacije o funkcioniranju sustava primarne zdravstvene zaštite.

 

 

 

m_IMG_20190516_101128

 

Župan Ivo Žinić odgovorio je kako se informacije ne uskraćuju te dodao:

 

 

Zaključio je župan Žinić kako mi imamo dovoljno liječnika, a ukoliko će biti potrebe, učinit će se sve kako bi se povećao njhov broj.

 

m_IMG_20190516_101500

 

Nadalje, vijećnik Ćosić rekao je i kako se skrivaju važne informacije o pojavi svraba na području Siska.

 

 

Svrb se pojavljuje permanentno na području cijele Županije, istaknuo je u odgovoru župan Žinić.

 

 

Dodajmo kako se pravovremenim javljanjem liječniku spriječava širenje ove zarazne bolesti. Svrab se liječi  lokalnim preparatima i samo ponekad lijekovima koji se uzimaju na usta. Ako se bolest prepozna i s liječenjem počne kod prvih kliničkih znakova, bolest je relativno laganog tijeka.

 

m_IMG_20190516_101115

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.