Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Održana 12. Županijska izložba stoke

Županija nizom mjera pomaže razvoju poljoprivrede i stočarstva

Županija nizom mjera pomaže razvoju poljoprivrede i stočarstva

U subotu, 18. svibnja na popovačkom Sajmištu održana je 12. županijska izložba .Uz ocjenjivački dio, izložba je obuhvatila i revijalni u kojem je predstavljena stoka u prikazu, revija lovačkih pasa, te BAMBINO KUP – revijalna izložba teladi koju je predvodilo jedanaestero najmlađih izlagača.

Ovogodišnja županijska izložba stoke održana je pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Sisačko- moslavačke županije i Grada Popovače. U organizaciji su, pored Grada i Županije, sudjelovali i Središnji savez udruga uzgajivača Hrvatskog hladnokrvnjaka, Središnji savez uzgajivača konja Hrvatski posavac, Konjogojska udruga Moslavina, Udruga stočara i ratara Seosko gospodarsko Popovača te Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu.

izlozba_stoke00008

Izložbu stoke otvorio je zamjenik sisačko – moslavačkog župana Roman Rosavec,  koji je istaknuo kako je održavanje ovakvih sajmova izuzetno važno za očuvanje tradicije, ali i za izlagače kojima je ovo jedinstvena prilika da se okupe i pokažu rezultate svog rada.

 

Izložba je opravdala pokroviteljstvo Ministarstva poljoprivrede, naglasio je Tugomir Majdak, državni tajnik pri tom ministarstvu.

 

Gradonačelnik Grada Josip Mišković izuzetno je ponosan što se ova izložba tradicionalno održava u Popovači, jer na prostoru te jedinice lokalane samouprave poljoprivreda je izuzetno zastupljena djelatnost. Zahvalio se pritom svim uzgajivačima i udrugama, te dodao kako su upravo oni zaslužni za ovaj veliki dan koji je:

 

Nagradu za Šampionsko grlo izložbe osvojila je Karmen, grlo Željka Lukačevića iz Gušća. On je tom prilikom  rekao nešto više o svom gospodarstvu te šampionskom grlu

 

Ova nagrada doprinos je za dugogodišnji  trud koji obitelj Lukačević svakodnevno ulaže kako bi unaprijedila svoje imanje.

 

 

Manifestaciju je otvorio zamjenik župana Roman Rosavec i tom prilikom naglasio kako Sisačko-moslavačka županija nizom mjera pomaže razvoju poljoprivrede i stočarstva te pohvalio rad organizatora jer uz samu izložbu stoke, održana je i revija malih životinja, lovačkih pasa i bambino kup.

 

 


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.