Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Mati Buliću dodijeljene dvije nagrade za životno djelo!

Tijekom svoje dugogodišnje karijere objavio je 3 singl ploče i 11 studijskih albuma

Tijekom svoje dugogodišnje karijere objavio je 3 singl ploče i 11 studijskih albuma

Jedan od najvećih regionalnih zabavnih glazbenika Mate Bulić dobitnik je čak dvije nagrade za životno djelo – one Općine Čitluk i Večernjeg lista. Na svečanoj sjednici Općine Čitluk uručena mu je nagrada za razvoj hrvatske kulture i glazbene umjetnosti te izniman doprinos u promidžbi i ugledu općine Čitluk.

“Ponosni smo što smo Brotnjaci. Svatko od nas je na svoj način dao doprinos kakav je mogao. U svoje ime i u ime ostalih nagrađenih mogu reći da smo ponosni. Na kraju ću reći, govorim i u ime ostalih dobitnika, da ćemo uvijek svjedočiti i da smo svjedočili jednom krasnom zajedništvu na ovim prostorima i uvjeren sam da će tako biti i u budućnosti” – rekao je Mate Bulić.

Priznanje za životno djelo uručeno mu je i u Mostaru na 18. izdanju “Večernjakovog pečata”, nagrade koja se svake godine dodjeljuje najznačajnijim osobama u Bosni i Hercegovini. Tom prilikom Mate je izveo pjesmu “Moja Hercegovina”, a pridružila mu se i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

“Cijeli svoj život ostao sam vezan uz pjesmu, uz svoj rodni kraj i svoju domovinu. Uvijek sam vjerovao da pjesmom mogu pomoći svome narodu. Hvala mome Večernjaku, mojoj supruzi i kćerima, prijateljima i kumovima. Ovu prestižnu i velebnu nagradu njima darujem u znak zahvalnosti za potporu koju sam imao cijeli svoj život” – rekao je Mate u emotivnom govoru.

Tijekom svoje dugogodišnje karijere Mate Bulić objavio je 3 singl ploče i 11 studijskih albuma, a njegova glazba ovjekovječena je i na velikom broju kompilacijskih izdanja od kojih se ističu “Zlatna kolekcija”, “30 godina s vama – Lisinski”, “Tri kuma” i “50 originalnih pjesama Mate Bulića”.

Poznat je kao izvođač koji se rado odazove na pozive humanitarnog karaktera, a kao organizator potpomognut Općinom Čitluk već 8 godina aktivno sudjeluje u realizaciji “Blatničkih nota dobrote” i prikupljanju novčanih sredstava za pomoć raznim humanitarnim projektima u Bosni i Hercegovini.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.