Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Europa ulaže u ruralna područja

Potpisani ugovori vrijedni oko 44 milijuna kuna

Potpisani ugovori vrijedni oko 44 milijuna kuna

U Vodicama je potpisano  49 ugovora vrijednih 235 milijuna kuna koje je u ime Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju potpisala ravnateljica Matilda Copić za financiranje lokalne infrastrukture s jedinicama lokalne uprave čiji su projekti zadovoljili uvjete na natječaju tipa operacije 7.4.1 „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske u iznosu od.

Mjerom 7 financiraju se ulaganja u poboljšanje životnih uvjeta u ruralnim sredinama, razvoj ruralnog gospodarstva te poticanje društveno-ekonomske održivosti sufinanciranjem ulaganja izrade kvalitetnih lokalnih strateških dokumenata, rekonstrukcije i izgradnje cestovne i komunalne infrastrukture, izgradnje objekata namijenjenih predškolskom odgoju, kulturnim i društvenim aktivnostima te širenju sportsko-rekreacijskih sadržaja čime se stvaraju preduvjeti za poticanje društveno-gospodarskog rasta i zaustavljanje depopulacijskog trenda. Kroz ovu mjeru, zaključno s današnjim danom, ugovoreno je 1.011 projekata sufinanciranih s 2,5 milijarde kuna europskih bespovratnih sredstava.

Ugovore su potpisali i načelnici, odnosno gradonačelnici Gline, Kutine, Popovače, Jasenovca, Lekenika, Martinske Vesi i Sunje. Vrijednost Ugovora je oko 44 milijuna kuna.

 

60818318_2090880184354967_1709067650010710016_n

 

Inače, u Vodicama se održava 3. Ruralni parlament koji organiziraju Ministarstvo poljoprivrede i Mreža za ruralni razvoja,  a okuplja  više od 300 sudionika uz cijele Hrvatske, predstavnike LAG-ova i drugih udruga koje se bave ruralnim razvojem, stručne i znanstvene organizacije, predstavnike ministarstava i državnih upravnih tijela, jedinica lokalne samouprave, poduzetnike, poljoprivredne proizvođače, obrtnike i druge dionike ruralnog prostora. Kroz tri dana održavanja za sudionike je organizirano 10 interaktivnih terenskih radionica na kojima će moći izmjenjivati iskustva i mišljenja o temama ključnim za rast i razvoj ruralnih prostora.


 

 

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.