Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Započinje rad Dječjeg vrtića u Jasenovcu

Pohađat će ga mješovita vrtićka skupina od 20 djece

Pohađat će ga mješovita vrtićka skupina od 20 djece

Strateški interes Općine Jasenovac ali i Republike Hrvatske  je ostanak i opstanak ljudi u pograničnom ruralnom prostoru, posebice mladih i obitelji s djecom, na čemu ova Općina intenzivno radi.

Jedna od mjera je i organiziran smještaj djece vrtićke dobi i predškolskog  uzrasta u Dječji vrtić.  Na prijedlog općinske  načelnice Marije Mačković, Općinsko vijeće Općine Jasenovac donijelo je Odluku o  potrebi  ustroja programa za djecu predškolske dobi na području Općine Jasenovac.

Sukladno toj Odluci, sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, u ime osnivača OŠ Jasenovac, dao je suglasnost OŠ Jasenovac za proširenje djelatnosti, odnosno za ustroj posebne jedinice predškolskog odgoja i naobrazbe  u sastavu OŠ Jasenovac.

Suglasnost  na provedbu Programa predškolskog odgoja i obrazovanja u organizaciji Osnovne škole Jasenovac  temeljem mišljenja Agencije za odgoj i obrazovanje, dalo je i Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

„Ured državne uprave, Služba za društvene djelatnosti,  utvrdila je  da su ispunjeni uvjeti  za početak rada posebne ustrojbene jedinice predškolskog odgoja i obrazovanja u  jednoj mješovitoj vrtićkoj skupini. Program će se provodit  u zgradi Dječjeg vrtića koja je u vlasništvu Općine Jasenovac, a pohađat će ga mješovita vrtićka skupina od 20 djece, od navršene tri godine života do polaska u osnovnu školu“ –  kazala je općinska načelnica Marija Mačković.

Iz Općine stoga pozivaju sve roditelje zainteresirane  za upis djece u vrtić na roditeljski sastanak u utorak  2. travnja 2019. godine u 16 sati koji će se održati u  prostorijama OŠ Jasenovac.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.