Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Vatrogasna zajednica Grada Novske u 2018. godini sudjelovala na 222. intervencije

Spašena je imovina veća od 5 milijuna kuna

Spašena je imovina veća od 5 milijuna kuna

Još je jedna uspješna godina rada iza Vatrogasne zajednice Grada Novske, istaknuto je na redovnoj godišnjoj skupštini.

U svom Izviješću o radu za 2018. godinu, predsjednik VZ Grada Novske, Davor Štimac, podsjetio je na 25 godina postojanja, jubilej koji su obilježili prošle godine, ali i na 222. intervencije u kojima su sudjelovala sva društva, sa 792 vatrogasca, posebno na poplavnim područjima, kada su u skoro dva tjedan bili u prvim redovima obrane od vode.

 

VZG_01

 

U svom Izvješću o radu, Vatrogasna zajednica procjenjuje da je spašena imovina veća od  5 milijuna kuna, te ističe osposobljavanje i školovanje vatrogasaca, posebice činjenicu da su tri vatrogasca postala licencirani suci. Vezano uz opremanje, prošle godine nabavljeno je 18 kompleta zaštitnih intervencijskih odjela za članove DVD-a te kombi vozilo. Organiziran je 2. Vatrogasni  izazov Novska 2018., te su provođene pokazne vježbe.

 

 

VZG_02

VZG_03

VZG_04

 

 

Na Skupštini u Hrvatskom domu u Brestači riječi pohvale Vatrogasnoj zajednici Grada Novske uputili su predstavnici općinskih i gradskih vatrogasnih zajednica VZ SMŽ,  te predsjednik VZ SMŽ Mijo Brlečić.

 

VZG_10

 

Marin Piletić, gradonačelnik Grada Novske uz čestitke za uspješan rad, osvrnuo se na osnivanje Javne vatrogasne postrojbe Grada Novske, ponovno naglasivši, kako „osnivanje JVP Grada Novske ne ugrožava opstanak bilo kojeg  DVD-a“. „Potičemo rad i ulažemo u novljansko vatrogastvo. Niti jednom  DVD-u  neće biti uskraćena potpora Grada Novske, naprotiv osiguravati ćemo i dodatna sredstava“, naglasio je gradonačelnik, dodajući da će novljanski vatrogasci i njihov osnivač Adalbert Knopp, imati počasno mjesto u Muzeju grada koji će uskoro biti otvoren za javnost.

 

VZG_11

VZG_05

VZG_12

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.