Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

U Novskoj je otvorena nova zgrada Vodno gospodarske ispostave Hrvatskih voda

Dobra suradnja Grada, Županije i Hrvatskih voda se nastavlja

Dobra suradnja Grada, Županije i Hrvatskih voda se nastavlja

U Novskoj je svečano otvorena nova zgrada Vodno gospodarske ispostave Hrvatskih voda, koja će zapravo biti središte iz kojeg će se upravljati obranom od poplava na području malog sliva “Subocka-Strug”, a isto tako i rijeke Save.

 

1

 

Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković:

 

 

 

Novljansko vodnokomunalno poduzeće dobro provodi taj projekt te dobru surađuje kako sa Hrvatskim vodama tako i s resornim Ministarstvom zaštite okoliša i energetike. U svibnju se očekuje objava rezultata prvih savjetovanja, te sam početak realizacije projekta, zaključio je Đuroković.

 

IMG-20190403-WA0007IMG-20190403-WA0009

 

Izuzetno dobru suradnju Grada Novske i Hrvatskih voda istaknuo je i gradonačelnik Marin Piletić.

 

 

 

3

 

Otvorenju zgrade, iz koje će se upravljati projektima na području tri jedinice lokalne samouprave, Grada Novske te općina Lipovljani i Jasenovac, nazočio je i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić sa svojim zamjenikom Romanom Rosavcem. Ovim primjerom decentralizacije ustanova, Hrvatske su vode pokazale da žele kvalitetno upravljati novim projektima, naglasio je župan Ivo Žinić.

 

 

Dio te velike štete je namiren sredstvima Državnog proračuna, a dio iz proračuna Sisačko-moslavačke županije, no, nažalost, svi troškovi nisu pokriveni. Stoga će se, uz projekt Aglomeracije osmisliti i dodatni projekti, koji se odnose na izgradnju nasipa za obranu od poplava na području Jasenovca, najavio je župan Žinić.

 

IMG-20190403-WA0020

IMG-20190403-WA0019

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.