Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Suradnja VZ Novske i VZ općine Jasenovac

Kombi vozilo za DVD Drenov Bok

Kombi vozilo za DVD Drenov Bok

Suradnja dvije vatrogasne zajednice – VZ Grada Novske i VZ Općine Jasenovac, ponovo je potvrđena kao nebrojeno puta do sada, ovaj put darivanjem kombi vozila.

Na prigodnoj svečanosti kod vatrogasnog spremišta DVD-a Drenov Bok, predsjednik VZ Grada Novske Davor Štimac uručio je ključeve darovanog kombi vozila općinskoj načelnici Mariji Mačković i predsjedniku VZ Općine Jasenovac Danijelu Kušanu.

Odlukom Upravnog odbora VZ Grada Novske odlučeno je darivati jedno kombi vozilo za prijevoz vatrogasaca, a kako su nakon toga odlučili u VZ Općini Jasenovac, kombi su namijenili vatrogascima DVD-a Drenov Bok, društvu s dugom tradicijom osnovanom prije 87 godina.

JASENOVAC_DRENOV BOK_2

– Ovo je još jedan oblik suradnje dvije vatrogasne zajednice. Zahvaljujemo vatrogascima VZ Grada Novske. Oni su nam danima pomagali i kod poplava koje su zadesile naša naselja – rekao je Danijel Kušan.

 

 

Novljanski vatrogasci sudjelovali su u obrani od poplava jasenovačke Posavine kada je to god bilo potrebno, a prema riječima Davora Štimcadarivanje kombija još je jedan od oblika pomoći našim kolegama vatrogascima“.

 

– Vatrogastvo na području Općine Jasenovac ima dugu tradiciju, DVD Jasenovac ima 138 godine rada, kao i ostala društva iz naših naselja koja godinama sudjeluju u obrani od požara, poplava i čuvanju tradicije.

JASENOVAC_DRENOV BOK_1

Ponosna sam na njih – naglasila je  načelnica općine Marija Mačković.

 

Načelnica Mačković ključeve darovanog kombija uručila je Krunoslavu Radiću, predsjedniku DVD Drenov Bok, koji je uz zahvalu na poklonu rekao kako im vozilo dolazi u pravi trenutak i da će im kombi služiti za vatrogasne aktivnosti i prijevoz vatrogasne mladeži na natjecanja.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.