Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

“Stvaramo brži, jeftiniji i efikasniji sustav u korist svih građanki i građana”

Habib Tahiri iz Novske na HNS-ovoj listi za zastupnike u EU

Habib Tahiri iz Novske na HNS-ovoj listi za zastupnike u EU

Pozdravljamo ovaj zakon, reformu koja ide primjerenom dinamikom, jer, između ostalog, konačno će se, zahvaljujući ovim promjenama, do građevinske dozvole moći doći za tridesetak dana. Sporost i tromost javne uprave , sporost  birokracije bila je godinama kamen spoticanja, građanima, poduzetnicima, investitorima, ulagačima, rečeno je , između ostalog ,danas u Sisku na tiskovnoj konferenciji HNS- liberalni demokrati – Podružnice Sisak.

 

20190409_085945

 

Podsjetimo, ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja uputilo je u javno savjetovanje prijedloge izmjena zakona o gradnji te prostornom uređenju, kojima se planira skraćivanje procedura i vremena potrebnoga za ishođenje građevinskih, uporabnih i lokacijskih dozvola.

Predsjednica sisačkog HNS-a Adelina Ivković

 

 

Uz štednju novca štedimo i vrijeme, svim investitorima i građevincima važno je da čim prije krenu u projekt.

 

 

Prijedlogom zakona definira se i da će javnopravno tijelo koje izdaje dozvole moći zatražiti suglasnost od drugih takvih tijela, a rok za njihovo očitovanje bit će ograničen na 15 dana.Potvrdio je ovo i kandidat za EU- parlament na listi HNS-a , Novljanin Habib Tahiri  koji je također nazočio ovoj tiskovnoj konferenciji.

Provedba ovih izmjena zakona u praksi  utjecat će  na povećanje isplativosti investiranja u građenje građevina različite namjene i time na povećanje broja investicija i zaposlenih u građevinarstvu, te dovesti do jačanja konkurentnosti i rezultirati pozitivnim učinkom na položaj Hrvatske na Doing Business ljestvici Svjetske banke.

 

20190409_090813

 

Vezano uz predstojeće izbore zastupnika u Europski parlament Tahiri je naglasio kako je lista HNS-a sastavljena od mladih , uspješnih, perspektivnih ljudi

 

 

Ivković je posebno istaknula kako je uloga Habiba Tahirija, kao pripadnika albanske nacionalne manjine , na HNS-ovoj listi izuzetno važna

 

 


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.