Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Sredstvima od prodaje odmarališta Mali Lošinj gradit će se novi Dječji vrtić u Kutini

Održana 18. sjednica Gradskog vijeća

Održana 18. sjednica Gradskog vijeća

Održana je 18. sjednica Gradskog vijeća Grada Kutine, na čijem se Dnevnom redu našlo 19 točaka. Kutinski vijećnici tako su, između ostalog raspravljati o izgradnji novog dječjeg vrtića, donesena Odluka svakako će obilježiti budućnost Grada, ističe gradonačelnik Zlatko Babić.

 

 

 

Gradski vijećnici Kutine jednoglasno su podržali odluku kojom se lokacija vrtića sa prijašnje, koja je trebala biti na Brunkovcu, mijenja u lokaciju kod OŠ Zvonimira Franka, što se smatra povoljnijom lokacijom. Ta će se gradnja financirati vlastitim sredstvima, odnosno novcem dobivenim od prodaje udjela u odmaralištu Mali Lošinj ili sredstvima iz EU fondova.

„Od prodaje Malog Lošinja grad je uprihodovao 9 mln. kn, što smo oročili, i ukoliko za izgradnju dječjeg vrtića ne dobijemo EU sredstva mi ćemo upotrijebiti ova vlastita za realizaciju ove za grad Kutinu nužne investicije. Mjesta u vrtićima nemamo dovoljno, zbog čega smo, nakon Potočnice,  pribjegli dodatnom uređenju jaslica u OŠ Vladimira Vidrića, kako bi smanjili listu čekanja i osigurali boravak djece u jaslicama. Zadani pedagoški standard u vrtićima već godinama nismo uspjeli zadovoljiti po svim propisanim kriterijima i ovim ćemo projektom riješiti te probleme“, zaključio je Babić.

Na sjedinici je također istaknuto kako drugi gradovi s manjim brojem stanovnika i slabijom razvijenošću mogu povući sredstva za dječji vrtić iz EU, što nije slučaj s Kutinom,a prema procjenama, ova bi se investicija mogla kretati između 13 i 15 milijuna kuna što će ovisiti o više faktora.

 

vrtic

 

Gradsko vijeće jednoglasno je prihvatilo partnerstvo u projektu Aglomeracije punog naziva „Poboljšanje vodno komunalne infrastrukture aglomeracija Kutina“ vrijednog oko 400 milijuna kuna.

 

 

 

Realizacijom ovog projekta prigradska naselja Janja Lipa, Jamarica, Zbjegovača, Ilova i Gojlo dobit će dugo očekivani vodovod, zaključio je gradonačelnik Zlatko Babić.

 

IMG_3755

 

Sredstva iz EU fondova u ovom projektu iznose 262 milijuna kuna, Hrvatske vode osigurat će 51 milijun kuna,  jednako kao i država, dok će jedinice lokalne samouprave morati osigurati 25 milijuna kuna. To će biti realizirano kroz kredit poduzeća Moslavina d.o.o. koje je i nositelj projekta, a vraćat će se iz naknade za razvoj. Prema iznosu projekta ovo je dosad najveći projekt u Gradu Kutini na kojem su dosad radile sve vlasti, a koji je konačno doveden pred realizaciju, te je ovom prilikom svima  zahvalio direktor Moslavine d.o.o. Mijo Šepak.

 

IMG_3748

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.