Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Pruži ruku za Mali rehabilitacijski centar – za ljepši boravak djece

Donatorska akcija započela simboličnim puštanjem plavih balona

Donatorska akcija započela simboličnim puštanjem plavih balona

Nakon obilaska škole u okviru Dana otvorenih vrata Malog rehabilitacijskog centra Osnovne škole Novska,  koji se obilježava svake godine 2. travnja, obilježen je i  početak  donatorske akcija „Pruži mi ruku“ za opremanje Rehabilitacijskog centra.

PRUZI MI RUKU_06

Prvi odjel Rehabilitacijskog centar otvoren je prije šest godina u Područnoj školi Brestača, odjel učenika prema posebnom programu, zatim prelazi u Dom hrvatskih branitelja, a od 2015. godine uz potporu Sisačko moslavačke županije uređuje se sadašnji prostor. S vremenom se sve više uređuje, pohađa ga 17 polaznika u četiri grupe s kojima radi 4 učitelja i 7 pomoćnika u nastavi.

PRUZI MI RUKU_05

 

Humanitarnom akcijom  „Pruži mi ruku“ organizirana je u cilju prikupljanja donacija kako bi se  uredio Mali rehabilitacijski centar

 

 

Prema riječima Marina Piletića, gradonačelnika, „želimo osvijestiti sugrađane da problem djece s poteškoćama u razvoju možemo kvalitetno riješiti tako da im osiguramo smještaj s najsuvremenijom didaktičkom opremom i da ovdje, u svome gradu, mogu i nakon završetka 18 godina imati adekvatnu rehabilitacijsku pomoć.“

PRUZI MI RUKU_10

 

Župan Žinić nakon obilaska Malog rehabilitacijskog centra najavio je „izgradnju i opremanje novog centra za rehabilitaciju za liječenje djece u Topuskom“.

 

 

 Simboličnim puštanjem plavih balona u zrak započela je akcija koja će korisnicima Malog rehabilitacijskog centra omogućiti ljepši boravaka i lakše uključivanje u aktivnosti svakodnevnog života.

PRUZI MI RUKU_09

 

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.