Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Održana 23. sjednica Gradskog vijeća Grada Popovače

Cijena odvoza otpada jedna od najizraženijih tema

Cijena odvoza otpada jedna od najizraženijih tema

Na nedavno održanoj, 23. sjednici, popovački su vijećnici usvojili niz važnih Izvješća te donijeli Odluku o donošenju Urbanističkog plana uređenja Zone T5-Arheološki park „Rimska vila u Osekovu”.

Više je rekao gradonačelnik Josip Mišković.

 

 

 

Želja Grada je da se arheološka istraživanja u Osekovu uskoro privedu kraju.

 

 

 

IMG_20190328_161342

 

Vijećnici su na ovoj Sjednici prihvatili Izvješće o radu Eko Moslavine d.o.o. za 2018. godinu koje je predstavila direktorica Adrijana Cvrtila. Nazočnost dirketorice te tvrtke bila je prilika za vijećnička pitanja.

 

 

 

Gradonačelnik je naglasio kako Gradsko vijeće Grada Popovače nije dalo suglasnost Eko Moslavini za ovakvo povećanje cijena. Naime,  kao član Skupštine predlagao je mnogo niži fiksni dio cijene otpada smatrajući kako ovaj način poskupljenja nije nimalo poticajan u smislu razvrstavanja otpada. No prijedlog je podržan od većinskog vlasnika Grada Kutine kao i od Velike Ludine te nije bilo mogućnosti utjecaja da se to promijeni.

 

Capture

 

Također, na 23. sjednici vijećnici su dali suglasnost za potpis Ugovora o partnerstvu na projektu i Sporazuma o pripremi, realizaciji i provedbi EU Projekta „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Kutina” koji provodi Moslavina d.o.o..

 

 

 

Ukupna vrijednost ovog Projekta, kojim bi se omogućila značajna modernizacija cijelog sustava javne vodoopskrbe i odvodnje, iznosi 390.731.724,90 kn bez PDV-a, od čega vrijednost bespovratnih sredstava koja bi se za Projekt iskoristila iz Kohezijskog fonda EU iznosi 262.967.282,54 kn. Grad Popovača za ovaj projekt treba osigurati sredstva u visini 938.552,00 kn.

 

IMG_20190328_161305

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.