Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

O izgradnji betonare u Poduzetničkoj zoni Zapad na 19. sjednici Gradskog vijeća Grada Novska

Prilikom potpisivanja Ugovora 2016. godine nije definirano koja vrsta otpada će biti skladištena

Prilikom potpisivanja Ugovora 2016. godine nije definirano koja vrsta otpada će biti skladištena

Na 19. sjednici Gradskog vijeća Grada Novske, između ostalih vijećničkih pitanja, postavljeno je pitanje vezano za betonaru.

Vijećnica Ivana Kuzlić (HDZ) podsjetila je na izgradnju betonare u Poduzetničkoj zoni Zapad. Kako je rekla, javnost nije dovoljno upućena da uz betonaru stiže i pogon za zbrinjavanje i recikliranje raznog građevinskog otpada. Kako građevinski otpad spada u potencijalno opasni otpad, i kako je ugovor potpisan 2016. godine od strane tadašnjeg gradonačelnika Vlade Klasana bez znanja i suglasnosti Gradskog vijeća, vijećnica je istaknula zabrinutost.

 

 

 

Gradonačelnik Piletić odgovorio je na pitanje iznoseći detalje ugovora. Ono što je posebno istaknuo je da nije definirano koja vrsta otpada će biti dostavljena i skladištena ljudima blizu kuća.

 

 

 

U svom odgovoru gradonačelnik Piletić povukao je paralelu betonare sa situacijom oko kompostane i zaključio kako se ovdje radi o dvostrukim kriterijima, jer vijećnik Vlado Klasan danas je najveći protivnik izgradnje pogona kompostane nekoliko stotina metara do prvih kuća i radnih mjesta koji stižu uz nju.

 

 

 

Naime, pojedinci, kako ih naziva gradonačelnik Piletić ponovno pokušavaju sakupiti potpise za raspisivanje referenduma, koji on u potpunosti podržava, kao što podržava i odluke građana, koje će se, kao do sada i nadalje uvažavati.

 

OTPAD_1-887x800

OTPAD_2-600x800

OTPAD_3-600x800

Izvor: www.novska.in

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.