Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

4,8 milijuna kuna ulaže se u obnovu cesta na području Grada Novske

Obnavlja se županijska cesta kroz Plesmo te se sanira zavoj u Starom Grabovcu

Obnavlja se županijska cesta kroz Plesmo te se sanira zavoj u Starom Grabovcu

Obnova cesta na području Grada Novske, jedna je od važnijih aktivnosti novljanske Gradske uprave. Grad Novska potpisao je Ugovor o zajedničkom financiranju radova izvanrednog održavanja dijela kolničkog zastora lokanih cesta sa Županijskom upravom za ceste Sisačko-moslavačke županije.

 

CESTE_UGOVOR_1

 

Ovim potpisivanjem Ugovora Stipe Šapina, ravnatelj ŽUC-a i Marin Piletić, gradonačelnik Grada Novske, najavljuju početak radova.

„Nakon što je Županijska uprava za ceste završila rekonstrukciju županijske ceste u Kozaricama i Bročicama, slijedi obnova županijske ceste kroz naselje Plesmo te sanacija zavoja u Starom Grabovcu“ – istaknuo je prilikom potpisivanja Ugovora gradonačelnik Piletić.

 

 

 

 

U 2019. godini rekonstruirat će se županijska cesta kroz naselje Plesmo, koja je izuzetno važna  jer se radi o prometnici koja vodi ka glavnom ulazu u Park prirode Lonjsko polje.

 

 

 

Sredstva su osigurana, Županijska skupština Sisačko-moslavačke županije je već prihvatila ovaj projekt, a prema riječima ravnatelja ŽUC-a Stipe Šapine, raspisan je i Natječaj za izvođenje.

 

 

 

Županijska uprava za ceste upravlja s 1280 kilometara cesta, a cesta u Plesmu koja će se uskoro rekonstruirati dužine je 2,7 kilometara.

 

 

 

Također, obnovit će se i 200m dionice ceste u Starom Grabovcu.

 

 

 

Ravnatelj ŽUC-a Stipo Šapina istaknuo je kako je obnova prometnica, primarna zadaća ove ustanove, u suradnji s jedinicama lokalne samouprave iznimno uspješna, te kako će se u ovoj godini, po modelu 50:50 uložiti 36 milijuna kuna u rekonstrukciju, čime će se obnoviti oko 50 kilometara cesta.

 

CESTE_UGOVOR_2

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.