Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

U Novskoj potpisano novih 7 Ugovora o dodjeli potpore za zapošljavanje / samozapošljavanje

100 tisuća kuna za nove poduzetnike, dar Grada Novske i HZZ-a

100 tisuća kuna za nove poduzetnike, dar Grada Novske i HZZ-a

U 2018. godini Grad Novska potpisao je 26 Ugovora o dodjeli potpore za zapošljavanje / samozapošljavanje, što je rezultiralo s 44 nova radna mjesta. Radi se naime o bespovratnim sredstvima HZZ-a i Grada Novske. S obzirom da se ova mjera pokazala dobra, primijenjuje se i dalje, te su jučer potpisani i novi Ugovori, ističe gradonačelnik Marin Piletić.

 

 

 

Nezaposlenost na području Grada Novske ne pada zbog odlaska ljudi, već zbog rasta broja radnih mjesta, pojašnjava gradonačelnik Piletić.

 

 

 

To govori u prilog da ove mjere, kao i sve druge aktivnosti koje Grad poduzima da se stvore nova radna mjesta, imaju rezultate.

 

 

PODUZETNICI_03

 

Svi ti projekti generiraju neke nove aktivnosti. Veliku pomoć prilikom pripremanja potrebne dokumentacije i pisanja projekata, poduzetnici početnici od početak ideje do realizacije imaju od  tima konzultanata  Razvojne agencije „NoRa“ Novska,  kazala je Vida Iličić, ravnateljica.

 

 

 

O prednostima korištenja ovih mjera više je rekla Josipa Kujundžić iz  Starog Grabovca, vlasnica APIS JO -Obrta za apiterapiju i apiinhalaciju.

 

 

 

Zlatko Lozar, vlasnik Relaks obrta za masažu i relaksaciju po zanimanju je fizioterapeut, a doselio se u Novsku prije pet godina.

 

 

 

Iva Flekač  vlasnica je obrta za uljepšavanje BEAUTY  STUDIO IVA.

 

 

 

Ugovor su još potpisali, Mirko Šarec,vlasnik Postolarskog obrta „Postolar Mirko“, Romana Latinović, vlasnica uslužnog obrta LA ROMA DESIGN, Dejan Vuković, vlasnik  FUGA GRADNJA j.d.o.o., te Ivi Baković, vlasnik Prijevozničakog obrta „Baković“.

 

PODUZETNICI_02

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.