Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Sporazum o suradnji

Petrokemija i FKIT

Petrokemija i FKIT

Petrokemija d.d. i Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije iz Zagreba potpisali su danas sporazum o suradnji na istraživačkim, razvojnim i obrazovnim projektima. Petrokemija i FKIT iskazali su na taj način interes za suradnjom na svim područjima od zajedničkog interesa, kao što su zajedničko prijavljivanje znanstveno – istraživačkih i razvojnih projekata na međunarodne i domaće izvore financiranja, zajednički nastup prema gospodarstvu i javnim ustanovama vezano za istraživanja, stručni rad i obrazovanje, planiranje i provođenje znanstvenog i istraživačkog rada i dr.

sporazum 01

«Sporazum koji danas potpisujemo detaljnije ulazi u suradnju koju mi već imamo, ali želimo je unaprijediti. Naš strateški cilj je stvaranje uvjeta za održivi razvitak, a toga nema bez restrukturiranja po svim osnovama. Posebno nam je važno dizanje kvalitete znanja i vještina svih radnika Petrokemije, a da bismo to mogli ostvariti logično je uspostavljanje ovakve suradnje», istaknuo je predsjednik Uprave Petrokemije d.d. Davor Žmegač.

«Sustav poput Petrokemije nije bitan samo za gospodarstvo, već i šire. Puno je izazova, ali studenti s našeg fakulteta su i izgradili ovu tvornicu, radili su u njoj dugo vremena, i vjerujem kako ćemo uspjeti ostvariti postavljene ciljeve», kazao je Tomislav Bolanča, dekan Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije. Prodekan Ante Jukić dodao je kako Hrvatska ima potrebu za ovakvom proizvodnjom, te kako se radi o velikoj industriji koja zahtjeva strateško promišljanje. «Petrokemija ima sjajnu tehnološku budućnost», poručio je.

Potpisivanje sporazuma o suradnji između Petrokemije i FKIT – a ujedno je iskorišteno za najavu međunarodne znanstveno – stručne konferencije o 100 godina sinteze amonijaka: «100 Years of Industrial Ammonia Synthesis – Recent Advances» koja će se u Kutini održati 30. svibnja, i kojoj je generalni sponzor Petrokemija d.d. Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić naglasio je kako ga veseli suradnja između Petrokemije i FKIT – a i kako je za grad velika stvar što će se u njemu obilježiti 100 godina od prve sinteze amonijaka. «Ne postoji bolje mjesto od Kutine u Hrvatskoj u kojem bi se održao takav skup», zaključio je Žmegač.

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.