Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Iz policijske bilježnice

Pokazatelji stanja sigurnosti na prometnicama PU sisačko-moslavačke

Tijekom dva mjeseca 2019. godine evidentirano 219 prometnih nesreća

Tijekom dva mjeseca 2019. godine evidentirano 219 prometnih nesreća

Tijekom dva mjeseca 2019. godine PU sisačko-moslavačka evidentirala je  219 prometnih nesreća, istaknuo je Ivica Solomun, voditelj Odjela za sigurnost cestovnog prometa.

U tim nesrećama jedna je osoba smrtno stradala, 15 je zadobilo teške tjelesne ozlijede, a 61 lakše. To je u odnosu na isto vremensko razdoblje 2018.godine povećanje za  23 prometne nesreće ili 11,6%. Broj smrtno stradalih osoba u prometnim nesrećama smanjen je za 2 osobe ili 66,7%, broj teško ozlijeđenih osoba povećan je za 8 osoba ili 114,2%, dok je broj lakše ozlijeđenih osoba smanjen za 15 osoba ili 19,7%.

Također, u ožujku je, nažalost,  došlo do još jedne prometne nesreće s poginulom osobom,  radi se o prometnoj nesreći između mjesta Madžari i Gornje Komarevo, na sisačkom području, u kojoj je smrtno stradao 43-godišnji muškarac, a koja je nastala zbog neprilagođene brizine, napominje Solomun.

 

 

 

Policijska uprava i neprestano radi na represiji.

 

 

 

Policijska uprava evidentirala je 5 prometnih nesreća u kojima su sudjelovali pješaci.

 

 

 

IMG_20190319_101316

 

Stoga, voditelj Odjela za sigurnost cestovnog prometa Ivica Solomun podsjeća na pravila kojih se ove ugrožene skupine u prometu trebaju pridržavati.

 

 

 

Vezano uz pješake, oni se trebaju kretati prometnim površinama predviđenim za njihovo kretanje, a ako ne postoje, što bliže lijevom rubu kolnika. Ako su u skupini, trebaju se kretati jedan iza drugog, izvan naselja u pravilu lijevim rubom kolnika u smjeru kretanja, desnom stranom samo u slučaju ako je sigurnije, u situacijama kada je riječ o nepreglednom zavoju, ponoru, usjeku, zasjeku odronu i sličnom.

 

 

 

Voditelj Solomun također je rekao kako će policijski službenici i nadalje prilikom kontrole i nadzora prometa najveću pažnju i aktivnosti usmjeriti na sprječavanje i sankcioniranje tzv. „četiri glavne ubojice u prometu, ali zasigurno i na druge prekršaje, činjenjem kojih se događaju najteže prometne nesreće.

Također je iznio podatak kako je tijekom proteklog vikenda, od 15. do 17. ožujka, utvrđeno 510 prometnih prekršaja, od kojih se 70% odnosilo upravo na ove „četiri glavne ubojice u prometu“.

 

IMG_20190319_101333

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.