Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Održan tradicionalni Novinarski bal – uručene nagrade i priznanja

Zbor turističkih novinara te Zbor novinara za okoliš obišao Banovinu i upoznao moslavačke delicije

Zbor turističkih novinara te Zbor novinara za okoliš obišao Banovinu i upoznao moslavačke delicije

Održan je tradicionalni Novinarski bal u organizaciji Hrvatskog novinarskog društva – ogranka Sisačko-moslavačke županije. Predsjednik HND-a Sisačko-moslavačke županije Igor Ahmetović izrazio je zadovoljstvo što novinari naše županije održavaju ovu tradiciju, te se tom prigodom osvrnuo na trenutno stanje u novinarskom društvu.

 

 

Hrvoje Zovko, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva iznimno je zadovoljan radom ovog ogranka.

 

 

 

received_334776007166274

 

Da je važnost medija u društvu vrlo značajna, istaknuo je sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, koji je prisustvovao ovom događaju sa svojim zamjenicima Romanom Rosavcem i Ivanom Celjakom, te predsjednicom Županijske skupštine Ivankom Roksandić.

 

 

 

received_1287737894708755

 

Podršku novinarima Sisačko-moslavačke županije svojim dolaskom dala je i Marijana Petir, zastupnica u Europskom parlamentu.

 

 

 

received_268387717374046

 

Sama svečanost bila je i prilika za dodjelu Priznanja medijima i pojedincima, kao i novinarskih nagrada „Zlatno pero“ najuspješnijim autorima.

Jubilarna priznanja za 10 godina novinarskog rada uručena su Mariu Gršiću i Matei Srebačić. 20 godina novinarskog rada obilježio je Danijel Prerad, 25 godina Željko Gašparović i Željko Dolgoš, a 30 godina Nikola Blažeković. Također, uručeno je i Jubilarno priznanje za 50 godina kontinuiranog rada, Radio Moslavini iz Kutine.

 „Zlatno pero“ za najbolju fotografiju „Miroslav Kiš Mimi“ ove godine osvojila je Edina Zuko, dok je „Zlatno pero“ za Internet novinarstvo otišlo Josipu Frkoviću.  Za radijsko novinarstvo „Zlatno pero“ osvojila je Iva Mušec Posilović, dok je „Zlatno pero“ za televizijsko novinarstvo osvojio Igor Ahmetović, a „Zlatno pero“ za tiskano novinarstvo pripalo je Vladimiru Jurišiću.

 

 

Image00007

 

Podsjetimo, jučer su našu Županiju posjetili članovi Zbora turističkih novinara te Zbora novinara za okoliš. Tom prilikom prisustvovali su pokretanju web-shopa „Pun ceker“, te su se upoznali s bogatom baštinom Banovine. Naime, obišli su Topusko, Glinu i Petrinju, te su u prostoru Interpretacijskog centra baštine Banovine sudjelovali na otvorenju izložbe „Baština Banovine očima novinara“. Na samom početku Novinarskog bala, upoznali su se i s delicijama Moslavine koje su za tu prigodu pripremile TZ Grada Popovača i TZ Grada Kutina, što je zapravo bio dobar uvod za ono što slijedi iduće godine, obilazak Moslavine.

Nakon putovanja Banovinom, svoje oduševljenje viđenim nije krila Lidija Komes, predsjednica Zbora novinara za okoliš pri HND-u.

Mirjana Žugec Pavičić, iz  Zbora turističkih novinara:

Gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković sve je okupljene pozdravio na predstavljanju moslavačkih delicija, u revijalnom programu prije samog početka novinarskog bala

received_2030739263886828

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.