Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Održan radni sastanak organizacijskog odbora za pripremu 25. jubilarne konjogojske izložbe

Načelnik Grga Dragičević najavio da će ovogodišnja izložba po mnogočemu biti bolja od dosadašnji

Načelnik Grga Dragičević najavio da će ovogodišnja izložba po mnogočemu biti bolja od dosadašnji

U Sunji je održan radni sastanak organizacijskog odbora za prirpemu 25. jubilarne konjogojske izložbe.

Na poziv Općine Sunja, odazvali su se predstavnici HGK Županijske komore Sisak, Središnjih Saveza uzgajivača Hrvatskog posavca i hladnokrvnjaka, predstavnici veterinarske inspekcije, Veterinarske stanice Sunja, Hrvatske savjetodavne službe MP, lokalnih konjogojskih udruga, Sisačko- moslavačke županije, te državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak.

 

priprema_konjogojska0003-600x450

 

Općinski načelnik Grga Dragičević predložio je da se izložba održi 13. srpnja, što su svi prisutni prihvatili. Nakon kratke i sadržajne rasprave i prijedloga usuglašeno je da ovogodišnja jubilarna konjogojska izložba treba imati jasniji karakter i okupiti najbolja grla i zaprege.

Državni tajnik Tugomir Majdak istaknuo je važnost održavanja izložbe u Sunji kao dijelu županije iz koje dolazi najveći broj grla plemenitih pasmina Hrvatskog posavca i hladnokrvnjaka, stoga je naglasio potrebu angažiranja većeg broja uzgajivača s područja Općine Sunja.

 

priprema_konjogojska0001-600x450

 

U pogledu sufinanciranja izložbe i ove godine neće izostati pokroviteljstvo i financijska potpora Ministarstva poljoprivrede, Sisačko-moslavačke županije, te Hrvatske gospodarske komore –Županijske komore Sisak.

 

priprema_konjogojska0004-600x450

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.