Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Ljepota kulturno-umjetničkog amaterizma na jednom mjestu

Održan “Županijski pleter”

Održan "Županijski pleter"

U Sisku je u subotu, 09. veljače u organizaciji Zajednice kulturno-umjetničkih udruga  i pod pokroviteljstvom SMŽ održan Županijski pleter.

Na ovoj su manifestaciji nastupile sve članice Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije, koje su tijekom 2018. godine postigle iznimne rezultate plasirajući se na državne smotre u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, te na taj način promovirale kulturu naše županije.

Image00001
U holu Rafinerijskog doma svoje su radove izložili likovni umjetnici koji su sudjelovali na 34. susretu likovnih stvaralaca u Slavonskom Brodu 2018. godine.

 

Image00005

Županijskom pleteru nazočili su i predsjednica ŽS Ivanka Roksandić i zamjenik župana Ivan Celjak

 

 

U programu Županijskog pletera predstavili su se VIA “Kolapjani” (muška klapa), ŽPS “Kraluž” KUD-a “Posavina” Budaševo, HPD “Slavulj” Petrinja, Tamburaški sastav KUD-a “Seljačka sloga” Greda Sunjska, tamburaški orkestar Društva za očuvanje i promicanje kulturne tradicijske baštine “Etno Siscia” iz Siska,KUD “Moslavec “Voloder , FA “Ivan Goran Kovačić” Sisak i Gradski puhački orkestar “Krešimir” Kutina.

Image00009

Prikazan je i dio kazališne predstave “Hamlet u Mrduši donjoj” u izvedbi Dramskog studija “Petrinjski akordi”POU Hrvatski dom Petrinja.

Image00010

Svim sudionicma u programu zahvalio je i predsjednik Zajednice KUU SMŽ Ivan Mužek

 

Image00016

Uz brojne zaljubljenike u kulturno-umjetničko stvaralaštvo Županijski pleter pratila je i Valentina Dačnik, stručna suradnica za plesnu kulturu u Hrvatskom saboru kulture.

Image00015Image00014Image00013Image00012Image00011Image00017

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.