Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

„Kobasijada 2019.“ – natjecanje proizvođača suhih kobasica

Pobjednik Željko Karaula iz Roždanika

Pobjednik Željko Karaula iz Roždanika

Najukusnije narezane na koso suhe kobasice na „4. Kobasijadi“, održanoj u Bročicama, proizveo je Željko Karaula iz Roždanika.

Ocjenjivači sud je imao težak posao, probati svaki ponuđeni tanjur i svoj su suda dati i odabrati najukusnije  između 16 uzoraka. Kako je rekao Slavko Tepavac, predsjednik, osim kušanja svakog uzorka označenog samo brojem, tako da žiri nije znao o kojem se proizvođaču radi, ocjenjivali su vanjski izgled uzoraka, boju ljutinu, slanost, i dimljenost.

Pobjedniku Željku Karauli, osim prvog  pripalo je i drugo mjesto za kvalitetu kobasice. Treće mjesto osvojila je suha kobasica Zdravka Martinovića iz Jazavice.

 

KOBASA_05

 

I publika je birala. Tajnim glasovanjem utvrdili su kako je najbolja kobasica natjecanja bila ona koju je proizveo   Kristijan Milašinović, drugi je Alen Đurić, a treći Ivica Prelesnik.

I ova Kobasijada pokazala je kako  Novska i prigradska naselja imaju vrsne proizvođače kvalitetnih suhomesnatih proizvoda, znalce koji prave kvalitetne slavonske kobasice čiju je kvalitetu teško dosegnuti  u široj gastronomskoj i turističkoj ponudi.

 

KOBASA_01

 

Goste i proizvođače kobasica zabavljali su tamburaši iz Bročica.


 

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.