Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Izgradnja postrojenja za obradu biootpada

Suradnja s gradom Zagrebom

Suradnja s gradom Zagrebom

Izgradit će se postrojenje za obradu biootpada u Poduzetničkoj zoni „Novska“, kao proširenje djelatnosti Novokoma. Za izgradnju pogona zainteresiran je Grad Zagreb, gradonačelnici Milan Bandić i Marin Piletić, već su o toj temi vodili preliminarne razgovore, a ideju o partnerstvu trebala bi potvrditi zagrebačka Gradska skupština.

Na sjednici 26. veljače na Dnevnom radu Gradske skupštine Grada Zagreba je i ta točka, a o tome će konačnu odluku trebati donijeti i Gradsko vijeće Grada Novske.

Grad Novska ima dovoljno površine u zoni „Novska“ za pogone kompostane i staklenike za uzgoj cvijeća kao nastavak projekta. Ako Zagreb potvrdi ulazak u partnerstvo, a kako sve donosi nova radna mjesta, za očekivati je da neće biti prepreka za pozitivan odgovor iz Novske.

– Kompostana, da je radimo sami, ne bi mogla imati veliki  kapacitet prerade biootpada. Mi smo ponudili zemljište, gradnju kolosijeka sa željezničkog Kolodvora Novska u zonu, za što je već ishođena  građevinska dozvola i očekujemo da bi u partnerstvu sa Zagrebom mogli izgradili kompostanu zatvorenog tipa, rekao je gradonačelnik Piletić.

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.