Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Izgradnja budućeg objekta u sklopu projekta Ekološki centar – Vrata Zrinske gore trebala bi započeti na proljeće ove godine

Ovaj projekt treba dati poruku kako živjeti s prirodom!

Ovaj projekt treba dati poruku kako živjeti s prirodom!

Izgradnja budućeg objekta u sklopu projekta Ekološki centar – Vrata Zrinske gore trebao bi započeti na proljeće ove godine. Potvrđeno je to na konferenciji za novinare koja je održana u zgradi Dječjeg istraživalačkog centra u Prnjavoru Čuntićkom na kojoj je Ante Marić, privremeni pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i imovinu, objasnio zbog čega su se odlučili za ovaj projekt i zbog čega je on važan.

 

 

 

No dodaje kako je bilo došlo vrijeme da se sve to podigne na jednu višu razinu kako bi se povukla sredstva iz EU fondova.

 

 

 

IMG_4718

 

Više o financijskim komponentama projekta rekla je Zlata Jajčinović, članica projektnog tima.

 

 

 

Također dodaje kako će preostali iznos dobivenih sredstava za ovaj projekt biti utrošen na opremanje navedenog centra, kupnju kombi vozila, kao što je u navedenom projektu 611 tisuća kuna osigurano za plaće članova projektnog tima. Petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović je čestitao projektnom timu na obavljenom poslu.

 

 

 

Dumbović je istaknuo i kako je novac za ovaj projekt osiguran zahvaljujući natječaju Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije i programu Zaštite prirode, dodavši kako je i ovaj, baš poput svakog drugog projekta, zahtjevan.

 

 

 

Na kraju poručuje kako Banovinu i ovaj kraj ne smijemo zaboraviti te dodaje kako ovaj projekt treba dati poruku kako treba živjeti u ovom prostoru i kako treba živjeti s prirodom.

 

IMG_4739

IMG_4712

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.