Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Učenici Odjela za djecu s teškoćama u razvoju OŠ Zvonimira Franka dobili didaktičko senzornu sobu

Trenutno je u posebnom odjelu 21 dijete

Trenutno je u posebnom odjelu 21 dijete

U Odjelu za djecu s teškoćama u razvoju OŠ Zvonimira Franka u ponedjeljak će, po završetku zimskih praznika, biti otvorena učionica za čije je opremanje didaktičkom i senzornom opremom Grad Kutina izdvojio 120 tisuća kuna, a koja će uvelike pomoći djeci i stručnjacima defektolozima u daljnjem radu.

 

IMG_2881

 

Tom prigodom gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić uz pratnju pročelnika UO za društvene djelatnosti Željka Tomičića te zamjenika predsjednika gradskog vijeća Grada Kutine Ivice Glibe, obišao je novouređenu prostoriju u društvu ravnatelja OŠ Zvonimira Franka Daria Dude i učiteljica defektologa Jelene Brnada, Renate Klobučar i Senke Ćelap.

„Ovakva opremljena prostorija je standard u svijetu i u Hrvatskoj u skrbi i radu s djecom i odraslima sa svim vrstama poteškoća tako da je ovo san snova svakog defektologa, učitelja, rehabilitatora jer povezuje i ono što djeca trebaju učiti i rehabilitaciju na kojoj se s njima zbog teškoće u razvoju radi, a ujedno i veselo, slobodno vrijeme uz opuštanje što njima svakako treba. Tako da sam osobno presretna što je Grad Kutina popratio taj standard te da imamo ovako opremljenu prostoriju koja će kroz zabavu i učenje omogućiti uspješan i kvalitetan rad nas kao stručnjaka i naših učenika“, istaknula je Jelena Brnada, učitelj defektolog u OŠ Zvonimira Franka.

 

IMG_2873

IMG_2874

 

U učionici će prvenstveno boraviti djeca s najvećim poteškoćama u razvoju, njih 9 u dobi od 7-20 godina, dok će ju ostali učenici Odjela za djecu s teškoćama u razvoju koristiti povremeno.

Dario Duda, ravnatelj Osnovne škole Zvonimira Franka, zahvalio se Gradu Kutini, jer je prepoznao potrebu namijenjenu upravo za najosjetljiviju učeničku dob.

„Grad Kutina posebno vodi brigu o socijalno osjetljivim skupinama i ovo je samo nastavak toga. Od malih nogu svi mi trebamo pomoć nekoga drugoga pa onda i u starosti, a neki od rođenja trebaju pomoć i ruku i podršku cijeli svoj život i upravo zato sam zahvalan ljudima koji u ovom Odjelu rade, jer se u njega prije svega mora unijeti ljubav, a potom i energija kako bi djeca i roditelji bili zadovoljni. Grad Kutina će i dalje ulagati napore u poboljšanje kvalitete rada Odjela za djecu s teškoćama, jer dječji osmijeh nema cijenu“, izjavio je gradonačelnik Zlatko Babić.

Stimulativna i smirujuća atmosfera u ovoj posebno opremljenoj sobi omogućava poboljšanje koordinacije, koncentracije i govornih sposobnosti te djeluje relaksirajuće na učenike.

Trenutno je u posebnom odjelu 21 dijete, s kojim rade tri defektologinje,  Jelena Brnada, Renata Klobučar i Senka Ćelap, te asistenti u nastavi koji pomažu u radu i aktivnosti.

 

IMG_2828

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.