Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

U kutinskom Dječjem vrtiću „Neven“ održana prezentacija o razvrstavanju otpada

“Na mladima svijet ostaje!”

"Na mladima svijet ostaje!"

U kutinskom Dječjem vrtiću „Neven“ održana je prezentacija razvrstavanja otpada, s ciljem promicanja ekološke vrijednosti i prijateljskog odnosa prema okolišu i njegovom očuvanju.

 

IMG_2967

 

Eko Moslavina u objekte Dječjeg vrtića Kutina postavila je spremnike za odvojeno sakupljanje korisnog otpada od plastike i papira te započela s edukacijom djece kako odvajati papir i plastiku u dječjem vrtiću u Kutini s ciljem promicanja ekološke vrijednosti i prijateljskog odnosa prema okolišu i njegovom očuvanju. Mališani prije svega uče da sav otpad nije smeće, a zatim i kako pravilno odvojiti i odložiti otpad (koji otpad ide u koju kantu), kako se neki proizvodi mogu ponovno koristiti, a pojedine vrste otpada i reciklirati.

Edukacijom je naglašeno zbog čega je potrebno razdvajati otpad i koja je boja vreće ili spremnika predviđena za odvajanje papira, plastike, stakla i metala. Mališani Dječjeg vrtića „Neven“ s posebnim su zanimanjem pratili prezentaciju i u interaktivnoj komunikaciji s Adrijanom Cvrtilom, direktoricom Eko Moslavine d.o.o. tijekom radionice raspravljali o razvrstavanju otpada.

„Sadržaj prezentacije bio je prilagođen uzrastima ciljanih skupina djece, koja će putem radionica usvojena znanja o otpadu i njegovom zbrinjavanju prenositi na nove generacije“, istaknuo je gradonačelnik Grada Kutine, Zlatko Babić.

Svakodnevno se u našim domovima pa tako i u vrtiću proizvodi hrpa otpada kojeg se želimo riješiti, te ga bacamo u kantu. Predmeti kao što su tetra ambalaža, papir, plastika, metal i staklo u tom trenutku možda nam izgleda kao smeće i nemaju nikakvu svrhu, ali ono što nama predstavlja smeće, drugima koristi kao vrijedna sirovina koja se koristi za dobivanje novih proizvoda ili energije te doprinosi zaštiti okoliša.

 

IMG_2987_610x407

IMG_2993

IMG_2997

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.