Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Predstavljen novi kurikulum „Tehničar za razvoj video igara“

Sisačko-moslavačka županija želi postati središte gaming industrije!

Sisačko-moslavačka županija želi postati središte gaming industrije!

U dvorani Srednje škole Novska održano je predstavljanje novog četverogodišnjeg kurikuluma „Tehničar za razvoj video igara“, kao prvog i jedinog u Republici Hrvatskoj. Predstavljanju,  koje su održali direktor razvojne agencije SIMORA-e Mario Čelan te ravnatelj Tehničke škole Sisak Davor Malović,  nazočili su i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić uz kojeg su bili njegovi zamjenici Roman Rosavec i Ivan Celjak, te gradonačelnik Grada Novske Marin Piletić sa zamjenicom Marijom Kušmiš.

 

IMG_20190125_161224

 

„Mi se trudimo postati središte Hrvatske i svjetske gaming industrije“ – istaknuo je direktor SIMORA-e Mario Čelan.

 

 

Više o samoj fazi izrade kurikuluma i programu „Tehničar za razvoj video igara“ rekao je ravnatelj Tehničke škole Sisak Davor Malović.

 

 

IMG_20190125_161846

 

Nastavno na projekt PISMO kojim Sisačko-moslavačka županija želi postati središte gaming industrije, u naše se škole uvodi i novo četverogodišnje zanimanje, istaknuo je sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

 

 

Novska je početak, nukleus svega, no, već uređenjem prostora u bivšoj vojarni u Lađarskoj ulici u Sisku, gdje će se otvoriti znanstveno-kulturno  i obrazovni centar, dio prostora bit će namijenjen za informatiku, robotiku i sve ostale moderne tehnologije.

 

IMG_20190125_162454

 

IMG_20190125_161250

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.