Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

Predsjednica sisačkog HNS-a: “Je li Predrag Sekulić koordinator Stožera za obranu Rafinerije ili političar?”

“Sekulić se ujutro bavi radničkim pravima, a poslijepodne podržava aktualnu gradsku vlast u Sisku i zalaže se za dijeljenje otkaza”

"Sekulić se ujutro bavi radničkim pravima, a poslijepodne podržava aktualnu gradsku vlast u Sisku i zalaže se za dijeljenje otkaza"

Nečinjenje i nedonošenje pravih odluka ima velike posljedice, tako da sve ono na što smo , vezano uz Rafineriju nafte u Sisku , upozoravali posljednjih godina se i dogodilo i samo je rijetke moglo iznenaditi . Rekao je ovo na tiskovnoj konferenciji „Rafinerija nafte u Sisku – rješenja za budućnost“ održanoj u Sisku , Krešimir Malec, predsjednik HNS-a Ivanić Grad i član Središnjeg odbora HNS-a .

 

U tom trenutku kada je stvoren pravni okvir za istraživanje i proizvodnju nafte , odnosno ugljikovodika  na području RH rijetki, odnosno skoro nitko nije stao na stranu HNS-a

 

 

Očekivanja su da nova energetska strategija, koja je u izradi,  uključi potencijale što se tiče ugljikovodika. Imamo potencijale, treba ih iskoristiti, a sve ovisi o našoj sposobnosti, dodaje Malec

 

 

„Trebamo sjesti sa INA-om, vidjeti što znači budućnost, koje su to nove profitabilne djelatnosti, isključivo nam je u interesu da se bilo kakav oblik industrijske proizvodnje na tim prostorima nastavi obavljati, da dođemo kroz nekoliko  godina do rezultata istraživanja, istražnih radnji i kasnije eksploatacije ugljikovodika na području Hrvatske.

IMG_20190121_090705

Ono što zahtijevamo, su konkretna rješenja i to odmah. Konkretna rješenja koja se odnose na planove i hodograme aktivnosti koje se tiču pokretanje novih proizvodnja na prostoru Rafinerije Siska. Dosta nam je planova koji nemaju konkretne aktivnosti , tko, kada, gdje i u kojim vremenskim okvirima. Želimo vidjeti planove proizvodnje, u kojem roku, koji broj zaposlenih i koji su to ljudi koji su na čelu tog projekta“, rekao je Malec.

Predsjednica sisačkog HNS-a i županijska vijećnica HNS-a Adelina Ivković je za konkretna rješenja , a ne politikanstvo

 

 

Ono što ja želim artikulirati u javnosti kao članica HNS-a, to je upravo ova tema politikantstva kojom se bavimo u zadnje vrijeme, čak nas je Predrag Sekulić educirao o tome što znači politikantstvo, dodaje Ivković

 

 

Dodaje kako je u zadnjih pet godina, koliko je aktualna vlast, podijeljeno 200 otkaza. „Onda ću isto tako postaviti pitanje da li je politikantstvo ako s jedne strane imamo potpisane kolektivne ugovore, kojima su ipak radnici Rafinerije zaštićeni, a s druge strane kolektivnih ugovora u Gradu Sisku potpisanih nema, kao ni kolektivnih ugovora između Grada Siska i gradskih trgovačkih poduzeća, odnosno tvrtki koje su u vlasništvu Siska, a to se također odnosi na sve ostale ustanove.

 

 

Da li je Sekulić, koji kao MOST-ovac koji se poziva kao velika moralna vertikala, za s jedne strane za opstojnost poduzeća, a s druge strane se zalaže za odlaženje u stečaj. Znamo svi da su Sisak projekti pred stečajem i da se to nalazi na sudu, a jedan jedini razlog zbog kojeg Siska projekti odlaze u stečaj je neisplata odšteta radnicima koji su dobili otkaze na nezakonit način“, pita Ivković.

 

 

„Htjela bih pozvati na zajedništvo, jer mi ćemo se zalagati za zaštitu radnih mjesta. želimo da, budući je Sekulić rekao da je protiv otpremnina, zalagat ćemo se da radnici koji su zaslužili svoje otpremnine, i proveli 30-40 godina radnog staža u Rafineriji, više su proveli noćnih smjena u Rafineriji nego što su spavali kod svoje kuće, 1991.su branili Rafineriju i energetsku neovisnost naše zemlje, zalagat ćemo se da zakonskim putem dobiju svoje otpremnine u sumi koja im je zajamčena njihovim kolektivnim ugovorom, a Sekulića pozivam da pokrene i da bude inicijator, ako je već moralna vertikala, da bude inicijator za pokretanje potpisivanja kolektivnih ugovora u Gradu Sisku sa gradskim poduzećima“, naglasila je Ivković.

 

IMG_20190121_090615

Jedino mjerilo uspješnosti neke tvrtke je polučeni rezultat, te je stoga nužno okrenuti se novim tehnologijama, razgovarati s većinskim vlasnikom INE i okrenuti se budućnosti i razvoju, zaključila je predsjednica sisačkog HNS-a Adelina Ivković.

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.