Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Cool praznici u sisačkoj knjižnici

Pitam da ne skitam i još puno toga…

Pitam da ne skitam i još puno toga...

U sisačkoj su se knjižnici, u Dječjem odjelu, tijekom zimskih školskih praznika održali već drugu godinu zaredom program „Cool praznici u knjižnici“ za koji je prošle godine Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak dobila nagradu Hrvatskog knjižničarskog društva za najzanimljiviji projekt/program.

Vođeni time, ove smo godine proširili program i ponudili djeci 10 dana učenja, igre i zabave kroz različite radionice, kreativne i edukativne igre, ali i novitete u knjižnici.

7

 

Prvi su tjedan obilježili: Pitam da ne skitam – informatika za početnike; LegoGoga – slaganje lego kocaka gdje mašti i kreativnosti nije bilo kraja ; Likovni četvrtak – radionica izrade snjegovića prema priči „Bajka o snjegovićima“; DruštveNata – društvene igre poput Grad, država, selo, Alias i Bingo; Micro:bit – radionica stvaranja računalnog koda za testiranje brzine refleksa te nakraju filmska subota uz animirani hit Hotel Transilvanija 3.

 

4

Drugi je tjedan bio nešto zahtjevniji jer smo se usmjerili na enigmatiku za djecu (Criss-cross Danijel) kroz križaljke, labirinte i osmosmjerke; šifriranje i dešifriranje poruka (KriptoIrena) gdje je svatko razumijevao svijet poruka na svoj, jedinstveni način i učili osnove o programiranju mBota (mBot radionica)… Likovni četvrtak posvećen Međunarodnom danu smijeha omogućio je djeci da uživaju u čitanju viceva i izražavanju raznih emocija crtanjem na papiru koji je poslužio i malim znatiželjnim informatičarima u skiciranju svojih želja koje su potom realizirali pomoću 3D olovki (ukrase, imena/inicijale, životinje i sl.) u 3D radionici.

7

Za kraj „Cool praznika u knjižnici“ ostavili smo prave književne poslastice u Silvijinim književnim pahuljcama gdje su djeca postala ‘pravi’ mali književni kritičari sa svojom top listom naslova za vršnjake te projekciju četvrtoga nastavka igranih filmova o dinosaurima Jurski svijet.

– Cilj je ostvaren! Djeca su na kvalitetan i zabavan način provela još jedne zimske praznike u knjižnici što je knjižničarima postao dodatni motiv za stvaranje novih sadržaja i u ovoj godini. – poručuju iz knjižnice.

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.