Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Bespovratnih 2,8 milijuna kuna za industrijski kolosijek u Poduzetničku zonu Novska

480 tisuća kuna sufinancira Grad Novska

480 tisuća kuna sufinancira Grad Novska

Najavljivana izgradnja industrijskog kolosijeka u Poduzetničkoj zoni „Novska“, bliži se realizaciji. Za industrijski kolosijek odobren je iznos od 2,8 milijuna kuna bespovratnih sredstava, a od ukupnog troška 3,2 milijuna kina, projekt  s 480 tisuća kuna sufinancira Grad Novska.

Sredstava su odobrena za Projekt „Jačanje konkurentnosti Poduzetničke zone Novska izgradnjom industrijskog kolosijeka“  koji je uspješno prošao 2. fazu postupka Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa projekata EU za dodjelu sredstava.

Slijedi donošenje Odluke o financiranju pri Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta, potpisivanje ugovora i početak radova.

Industrijski kolosijek uz pripadajuću kolosiječnu infrastrukturu,  iz ranžirnog dijela Kolodvora Novska ulazi u samu poduzetničkih zonu.

ZONA_KOLOSJEK_04

 

– Geoprometni položaj Poduzetničke zone Novska i Grada Novska, kroz koji prolaze prometnice od europskog značaja, paneuropski željeznički prometni koridor kao i blizina auto ceste A3, od  velikog je značaja za razvoj grada i poduzetničke zone. Povezivanjem poduzetničke zone industrijskim kolosijekom u europski prometni sustav stvara se pozitivna investicijska klima, a Poduzetničku zonu Novska čini dodatno  konkurentnom za  privlačenje izravnih domaćih i inozemnih ulaganja, naglasio je Marin Piletić, gradonačelnik.

ZONA_KOLOSJEK_02

 

Prvo izravno ulaganje u Poduzetničkoj zoni Novska je gradnja poslovne zgrade tvrtke „Vodovod“ Novska, a krajem prošle godine ugovor za gradnju pogona u zoni potpisao je Davor Filjas, vlasnik tvrtke „Konid proces“ d.o.o. Prema informacijama najavljene su i nove investicije.

 

 

ZONA_KOLOSJEK_01

Među zainteresiranima je i Grad Zagreb, čiji je gradonačelnik posjetio Novsku i  tom prigodom  najavio „pisma namjere“ za poslovnu suradnju u zoni. Najavljen je i projekt Novokoma, direktor Tomislav Bogojević, kaže kako su u fazi izrade projektne dokumentacije za kompostanu za odlaganje i preradu bio otpada kao i plastenika za cvijeće. Bio bi to doprinosi novim radnim mjestima.

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.