Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Viva Maestro – koncert posvećen zborovođi Nikoli Bašiću

Održan treći u ciklusu koncerata u povodu 150 godina rada HPD “Danica” Sisak

Održan treći u ciklusu koncerata u povodu 150 godina rada HPD "Danica" Sisak

Hrvatsko pjevačko društvo“ Danica“  Sisak trećim u nizu ciklusa koje organizira u povodu 150 obljetnice djelovanja održalo je u Sisku koncert pod nazivom „Viva maestro“ Koncert je „Danica“ posvetila maestru Nikolu Bašiću.

 

D7

 

Maestro Bašić, zborovođa je i skladatelj, radio je na Glazbenim školama u Karlovcu, Bjelovaru, Šibeniku i Petrinji , vodio zborove u Karlovcu, Bjelovaru, Šibeniku, Petrinji , a svoju je karijeru zborovođe zaokružio u Sisku vodeći HPD „Danica“ od 1999-2007. godine.

 

D5

 

Duga je tradicija najstarijeg pjevačkog društva u Sisku, podsjeća Gordana Grepl, predsjednica „Danice“

 

 

D2

 

U povodu 130 obljetnice HPD „Danica“ izdalo je i monografiju u kojoj su brojni sačuvani zapisi i fotografioje dokumentirani na jednom mjestu

 

D 1

 

 

„Danica“ nastavlja svoj rad, a prije dvije godine unutar društva osnovan je i instrumentalni ansambl. Do ovoga koncerta održanog u subotu, 08. Prosinca društvom je ravnao Ivor Prajdić, a njegov posao nastavlja Bruno Kota. U programu koncerta posvećenog maestru Nikoli Bašiću koji je nazočio koncertu, sudjelovali su uz HPD „Danica“,  HPD „Slavulj“ Petrinja“, ŽVA „Petrus“ Petrinja i Prvo hrvatsko pjevačko društvo „Zora“ Karlovac.

 

D3

 

Foto: Dalibor Gotal


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.