Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Ured Predsjednice RH tri dana u Sisačko-moslavačkoj županiji

Radni sastanci s čelnicima Županije, predstavnicima udruga, posjet Metalurškom fakultetu…

Radni sastanci s čelnicima Županije, predstavnicima udruga, posjet Metalurškom fakultetu...

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović od 05. do 7. prosinca izmjestit će svoj Ured u Sisačko-moslavačku županiju. Ovo je 19. izmještanje Ureda predsjednice Republike izvan Zagreba.

Podizanjem predsjedničke zastave ispred zgrade Sisačko-moslavačke županije u Sisku u započet će trodnevni boravak Predsjednice u toj Županiji. Nakon podizanja predsjedničke zastave i obraćanja nazočnima Predsjednica će u privremenom Uredu u zgradi Sisačko-moslavačke županije održati radne sastanke s predstavnicima Županije, nacionalnih manjina, udruga hrvatskih branitelja, sisačkim biskupom msgr. Vladom Košićem te predstavnicima Sindikata naftne djelatnosti – Rafinerije Sisak.

Nakon susreta s predstavnicima udruga i građana s područja Županije, predsjednica Grabar-Kitarović posjetit će Metalurški fakultet u Sisku, gdje će sudjelovati na Svečanoj sjednici Fakultetskog vijeća u prigodi obilježavanja 58. obljetnice Fakulteta. Posjetit će Opću bolnicu „dr. Ivo Pedišić“ te Sobu čuda za terapiju senzorne integracije za djecu i mlade s teškoćama u razvoju i invaliditetom. Posjetom općini Sunja i susretom s građanima završit će prvi dan boravka u Sisačko-moslavačkoj županiji.

 

k

 

U četvrtak, 6. prosinca 2018. godine Predsjednica Republike posjetit će gradove Popovaču, Kutinu i Novsku, općine Lipovljani, Jasenovac i Hrvatsku Dubicu te mjesto Osekovo. U Popovači će predsjednica Grabar-Kitarović posjetiti Osnovnu školu „Zorke Sever“, gdje će, u nastavku projekta „Hrvatska čita“, zajedno s djecom čitati ulomke iz knjige „Božićna bajka“. Prilikom boravka u Kutini održat će radni sastanak s vodstvom Grada te posjetiti tvrtku Petrokemija d.d., a u Novskoj tvrtku MMM Vukelić d.o.o. te Poduzetnički inkubator PISMO. Predstavnici Šumarskog fakulteta u Zagrebu prezentirat će rad Nastavno-pokusnog šumskog objekta Opeke u općini Lipovljani, a drugi dan boravka u Županiji Predsjednica će završiti u mjestu Baćin u općini Hrvatskoj Dubici davanjem počasti poginulima u Domovinskom ratu te susretom s članovima obitelji stradalih u Domovinskom ratu.

Sastankom s vodstvom Grada Petrinje i posjetom Učiteljskom fakultetu u Petrinji, predsjednica Grabar-Kitarović započet će posljednji dan boravka u Sisačko-moslavačkoj županiji. U Hrvatskoj Kostajnici posjetit će Srednju školu Ivana Trnskog, a u Glini održati radni sastanak s predstavnicima Grada. U općinama Donji Kukuruzari i Gvozd susrest će se s građanima, u općini Dvor obići granični prijelaz, a boravak u Sisačko-moslavačkoj županiji završiti posjetom i obilaskom Lječilišta Topuskog.

 

k2

Fotografije: Arhiva Quirinus Portal 2014.


Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.