Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

„Učimo zajedno“ – produženi boravak za učenike pripadnike romske nacionalne manjine

Sisačko-moslavačka županija financira produženi boravak za 23 učenika

Sisačko-moslavačka županija financira produženi boravak za 23 učenika

U Osnovnoj školi Ludina održana je konferencija za medije na temu projekta „Učimo zajedno“ – produženi boravak za učenike pripadnike romske nacionalne manjine. Uz sisačko-moslavačkog župana Ivu Žinića konferenciji je prisustvovao i njegov zamjenik Roman Rosavec, pročelnik UO za prosvjetu, kulturu i šport Darjan Vlahov, te partneri,  ravnateljica OŠ Ludina Sonja Pribolšan-Pongračić, ravnateljica OŠ Novska Antonija Mirosavljević te ravnatelj OŠ Popovača Dražen Mlakar.

ucimo_zajedno00003

Sisačko-moslavačka županija zajedno s partnerima, OŠ Popovača, OŠ Ludina i OŠ Novska, provodi projekt „Učimo zajedno“ koji za cilj ima povećanje socijalne uključenosti i integracije učenika pripadnika romske nacionalne manjine.

 

 

Ovaj projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

 

 

U ime ravnatelja obratila se Antonija Mirosavljević, ravnateljica OŠ Novska.

 

 

U OŠ Novska trenutno je 40 učenika romske nacionalne manjine od prvog do osmog razreda, a u Projekt su uključeni učenici prva četiri razreda, u Velikoj Ludini ih je 10% i također ih je pola uključeno u Projekt, dok je situacija u Popovači nešto lošija, od 20 učenika u Projekt ih je uključeno sedmero.

 

ucimo_zajedno00002

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.