Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

“Destinacijska atrakcija PP Lonjsko polje – inovativni programi dodatne turističko–ugostiteljske ponude”

Vrijednost 1.282.887,50 kn

Vrijednost 1.282.887,50 kn

U Kutini je održana konferencija na kojoj je predstavljen projekt “Destinacijska atrakcija Park prirode Lonjsko polje – inovativni programi dodatne turističko – ugostiteljske ponude”.

Projekt su predstavili voditeljica projekta Jelena Crnac, gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić te Jasminka Molnar, ravnateljica POU Kutina.

U projektu „Destinacijska atrakcija Park prirode Lonjsko polje – inovativni programi dodatne turističko – ugostiteljske ponude“ čiji je nositelj Pučko otvoreno učilište Kutina raspolaže se sa 100% bespovratnih sredstava u iznosu od 1.282.887,50 kn, a provedba projekta traje 18 mjeseci. U projektu sudjeluju 4 partnera: Udruga nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja (UNUO), Hrvatski zavod za zapošljavanje- Područni ured Kutina, Hotel Kutina d.o.o. i Pentagon, obrt za trgovinu, ugostiteljstvo i usluge.

 

IMG_20181210_090930

IMG_20181210_091937

 

Gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić čestitao je Pučkom otvorenom učilištu na uspješno dobivenom projektu čija je realizacija u tijeku te iskazao zadovoljstvo zapošljavanjem osoba u projektu.

 

 

U projektu, odnosno u projektnom timu sudjeluje većina djelatnika POU, dok je voditeljica projekta novozaposlena osoba, istaknula je ravnateljica POU Kutina Jasminka Molnar.

 

 

IMG_20181210_091921

 

Na današnji dan je započeo 8.mjesec provedbe projekta s obzirom na to da je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje 10.travnja, istaknula je voditeljica Jelena Crnac.

 

 

Uz 2 navedena inovativna programa osposobljavanja postoji i treći, napominje Crnac.

 

 

Što se tiče provedbenog dijela, veliki indikator projekta je već postignut.

 

 

Za sudjelovanje u programu osposobljavanja pod nazivom „Priprematelj tradicijskih slastica“, polaznik mora imati minimalno završenu osnovnu školu i 15 godina života te liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za invalide odnosno rješenje o vrsti invaliditeta.

 

 

Za sudjelovanje u programu „Voditelj agroturističkog gospodarstva“, polaznik mora imati minimalno završenu osnovnu školu i 18 godina života te liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti, za invalide – rješenje o vrsti invaliditeta.

 

 

Programi osposobljavanja neće se provoditi u isto vrijeme. Provedba započinje čim se skupi dovoljan broj zainteresiranih polaznika što će najvjerovatnije biti u veljači slijedeće godine.

 

IMG_20181210_091222

 

Budući da je glavni problem koji se rješava projektom niska razina praktičnih znanja, vještina i općih kompetencija osoba za rad u turizmu/ugostiteljstvu, te nedostatak praktičnog osposobljavanja u realnim uvjetima, shodno potrebama tržišta rada SMŽ, voditeljica projekta Jelena Crnac apelira na sve koji su nezaposleni, a mlađi su od 25 godina i stariji od 54 godine, te osobe s invaliditetom da se jave u kutinsko Pučko učilište, informiraju o projektu, o benefitima osposobljavanja i tako osnaže svoju priliku za zapošljavanje na tržištu rada te steknu nove vještine i poznanstva.

 

letak tur dest

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.