Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Iz policijske bilježnice

Održano finale natjecanja u spretnosti vožnje biciklom

U sportskoj dvorani Osnovne škole Budaševo danas je održano natjecanje u vožnji spretnosti biciklom, u kojemu su sudjelovali učenici osnovnih škola sa sisačkog područja. Natjecanje je održano kao završnica godišnjeg plana osposobljavanja učenika 5. razreda osnovnih škola za vozače bicikala, a koje je inicirano i provedeno od strane Postaje prometne policije Sisak, u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Sisačko-moslavačke županije, Udruge pedagoga tehničke kulture Sisak i Autokluba Sisak.

Natjecateljske ekipe bile su sastavljene od mentora/ice, dvije djevojčice i dva dječaka, koji su sudjelovali u projektu osposobljavanja, a raspored prepreka je bio sukladan „Elementima  poligona – program osposobljavanja za upravljanje biciklom i biciklističkog ispita“ (NN 5/16), što je ujedno bila promocija sadržaja ispita vožnje za budući rad po ovom programu.

Najbolji rezultat kod djevojčica je ostvarila Klara Balog iz Osnovne škole Budaševo-Topolovac-Gušće, dok je kod dječaka najbolji bio Mislav Kivač Podnar iz Osnovne škole Ivana Kukuljevića, koji su za nagradu osvojili zaštitne kacige i reflektirajuće prsluke, dok je Osnovna škola Budaševo-Topolovac-Gušće, kao ekipno najuspješnija škola, za nagradu dobila dva bicikla sa svom opremom, koji će se ubuduće koristiti kao nastavna pomagala u programu osposobljavanja za upravljanje biciklom te biciklističkog ispita.

Svi sudionici ovoga natjecanja dobili su reflektirajuće prsluke, koji su kao i ostale nagrade kupljeni sredstvima iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa u 2018. godini.


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.