Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Održana 18. sjednica Gradskog vijeća Grada Petrinje

Na Aktualnom satu najviše pitanja bilo je vezano uz migrantsko naselje

Na Aktualnom satu najviše pitanja bilo je vezano uz migrantsko naselje

10.prosinca održana je 18. sjednica Gradskog vijeća Grada Petrinje. U sklopu  Aktualnog sata svoja pitanja postavilo je šest gradskih vijećnika.

 

GV Petrinje 4(1)

 

Vijećnik HDZ-a Inoslav Brkić postavio je 2 pitanja, no, na početku je pozdravio odluku Grada o neizdavanju građevinske dozvole za izgradnju migrantskog prihvatilišta u Maloj Gorici.

 

 

 

Gradonačelnik Darinko Dumbović potvrdio je da je Grad izdavanje građevinske dozvole odbio zbog niza manjkavosti u zahtjevu podnesenomu mjesecu studenom za njezino izdavanje.

 

 

 

Drugo Brkićevo pitanje odnosilo se na Radnu skupinu koju je Gradsko vijeće osnovalo na svojoj prošloj sjednici upravo po pitanju izgradnje migrantskog naselja u Maloj Gorici. Vijećnika je zanimalo što je do sada ta Radna skupina saznala i napravila?

 

 

 

GV Petrinja 1

 

Nezavisni vijećnik Pejo Trgovčević zanimao se za projekte u 3. gradskoj četvrti, stoga je postavio pitanja vezana uz Proračun za iduću godinu.

 

 

 

Gradonačelnik Dumbović istaknuo je kako ti projekti čine sastavni dio Intervencijskog plana, te kako su ovi projekti, odnosno provođenje same procedure, izuzetno zahtjevni.

 

 

 

Napomenuvši kako komunalna infrastruktura s Poduzetničkom zonom trenutno je u realizaciji, a vrijedna je 15 milijuna kuna. Također, gradonačelnik je istaknuo i kako će se Sajmište kompletno urediti slijedeće godine, te kako su radovi vrijedni 11 milijuna kuna.

 

 

 

Ostala pitanja vijećnika u sklopu Aktualnog sata bila su vezana uz izgradnju spomenka žrtvama 2. svjetskog rata i poraća i Domovinskog rata u Gori, regulaciju nedavno postavljene rasvjete na Gavrilovićevom stadionu, izgradnju autoceste do Siska i brze ceste do Mošćenice. Također, bilo je pitanja i uz pojedine stavke u Prijedlogu Proračuna za 2019.godinu, koji je potom i izglasan u nastavku Sjednice.

 

GV Petrinje 3

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.