Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Gradsko vijeće Grada Popovače je na 18. sjednici usvojilo I. Izmjene i dopune Proračuna

Poravnanje financijskih sredstava za dio projekata!

Poravnanje financijskih sredstava za dio projekata!

Gradsko vijeće Grada Popovače je na 18. sjednici usvojilo I. Izmjene i dopune Proračuna Grada Popovače za 2018.godinu, rekao je gradonačelnik Josip Mišković.

 

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Jedan od osnovnih razloga donošenja rebalansa je poravnanje financijskih sredstava za dio projekata koji prilikom usvajanja Plana koncem prošle za 2018. godinu Grad nije mogao predvidjeti.

 

 

 

Ovaj se projekt odnosi na zapošljavanje teže zapošljivih skupina žena.

 

 

 

Također, rebalans je obuhvatio i aktivnosti vezane uz komunalnu djelatnost.

 

 

 

Značajne izmjene učinjene su u pogledu novog modela financiranja jedinica lokalne i regionalne samouprave, temeljem kojeg su ostvarena značajna sredstva Fiskalnog izravnanja državnog proračuna od poreza i prireza za dohodak od nesamostalnog rada i drugih samostalnih djelatnosti, a što također nije bilo planirano u tolikom iznosu u prvotnom planu Proračuna. Riječ je o puno izdašnijoj državnoj potpori od dosadašnjih kompenzacijskih mjera, pa će tako Grad Popovača od ovih sredstava do kraja godine uprihodovati čak 11,5 milijuna kuna što je daleko premašilo naša očekivanja u tom smislu.

 

 

 

U okviru Aktualnog sata 18. sjednice vijećnici su izrazili pitanja vezana za početak rada zimske službe, ostvarene potpore kao i planirane buduće projekte za nominaciju prema EU fondovimate su upozorili i na potrebu izgradnje ograde uz potok Voloderac pored igrališta u naselju Voloder, zatim potrebu bojanja linija na igralištima, uređenja dječjeg igrališta u Strušcu te sanaciju rupa na pješačkoj stazi kod groblja u Voloderu.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.