Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

25 godina Vatrogasne zajednice Grada Novske

Trinaesta zastava VZ Grada Novske

Trinaesta zastava VZ Grada Novske

Vatrogasna zajednica Grada Novske obilježila je 25 godina postojanja. Prigodna svečanost održana je u Jazavici u mjesnom domu, nazočili su predstavnici svih DVD-a članica i brojni gosti, glavni vatrogasni zapovjednik RH, Slavko Tucaković, Mijo Brlečić, predsjednik VZ SMŽ, kao i Martin Marenić, počasni član i osnivač VZG Novske te Marija Kušmiš i Siniša Kesić, zamjenici gradonačelnika.

 

VZG_05

 

Uz vrijednu obljetnicu, predsjednik VZG Novske, Davor Štimac, u povodu  rada i djelovanja VZG Novske, primio je zastavu.

 

 

VZG_08

 

Uručujući zastavu  Nenad Radojčić, kum zastave i direktor „Vatroprometa“, čestitao je i naglasio, „kako će se pod ovom zastavom okupljaju članovi DVD-a, njegovati  vrednote i  plemenitu misao pomoći bližnjem u nevolji“, naglasivši kako, zastava predstavlja simbol humanosti, hrabrosti, poštenja, iskrenosti i požrtvovnosti.

 

VZG_12

 

Za dugogodišnju suradnju i pomoć koju je tijekom vremena pružio radu VZG Novska, Nenadu Radojčiću, uzvraćeno je zahvalom i Poveljom počasnog člana VZG Novska.

 

VZG_10

 

Novu zastavu je posvetio Milan Vidaković, novljanski župnik.

 

VZG_09

 

Istaknuvši što sve  vatrogasci ove VZG Novska čine za dobrobit svih mještana, ali i pomažu kod svih nezgoda na području i drugih lokanih cjelina, Siniša Kesić, zamjenik gradonačelnika, uručio je 18 kompleta zaštitne opreme za članove DVD-a.

Grad Novska uz nabavku opreme i vozila koja su tijekom godine na korištenje predana vatrogascima, novom opremom nastavlja opremati svako Dobrovoljno vatrogasno društvo, potičući njihov rad i postojanje.

 

VZG_04

 

Kako je rekao Davor Štimac, predsjednik VZG Novske, na pomoć Grada vatrogasci uvijek mogu računati pa je tako tijekom svečane sjednice usvojen Financijski i Plan rada za 2019. godinu iz čega je vidljiva briga za novljansko vatrogastvo.


 

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.