Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

“Zaželi i mi smo tu” na području općine Majur

U provedbi projekt Programa zapošljavanja žena

U provedbi projekt Programa zapošljavanja žena

Općina Majur u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Hrvatska Kostajnica i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područnim uredom Sisak provodi projet “Zaželi i mi smo tu“.

 

IMG_3257

 

Projekt koji je u provedbi od 16. lipnja prošle godine do 15. prosinca 2020. godine predstavljen je danas na početnoj konferenciji koja je održana u Stublju, u općini Majur.

 

IMG_3265

 

Početna konferencija okupila je partnere u projektu, korisnike projekta i žene zaposlene na ovom projektu. Uvodno je sve pozdravila načelnica općine Majur Klementina Karanović

 

 

Projektom „Zaželi i mi smo tu“ želi se povećati pristup tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih skupina i povećati kvalitetu života starijih osoba u nepovoljnom položaju na području općine Majur.

 

IMG_3268

 

Voditeljica projekta Marina Holsinger

 

 

Drugi partner je HZZ – Područni ured Sisak koji su pronašli ciljnu skupinu odnosno dugotrajno nezaposlene žene, žene starije od 50 godina i s najviše završenom srednjom školom.

 

 

Ovim projektom se ženama želi osigurati  što veću konkurentnost na tržištu rada i što veći pristup tržištu rada po završetku ovoga projekta.

 

 

…i omogućiti im što duži boravak u vlastitom domu, izvan institucija. Zaposlenice će korisnicima pomagati u kućanskim poslovima, nabavi lijekova i namirnica, pripremi obroka, spremanju drva za ogrijev i slično.

 

IMG_3259


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.