Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

U svijet poduzetništva uz potporu Grada Novske

Novih osam novljanskih poduzetnika

Novih osam novljanskih poduzetnika

Potpisivanjem novih ugovora, osam novih poduzetnika početnika zakoračilo je u svijet poduzetništva, potpomognuti bespovratnim  sredstvima koja su im za početak poslovanja osigurali, Hrvatski zavod za zapošljavanje, u visini od 55 tisuća kuna  i 45 tisuća kuna koje su dobili od Grada Novske.

Projekt potpore  za samozapošljavanje do sada  je iskoristilo 8 poduzetnika početnika, za  pokretanje polova, nabavku alata i strojeva te nova zapošljavanje djelatnika.

 

POSAO_071118_02

 

– Grad Novska jedini je u Republici Hrvatskoj koji na ovaj način osigurava početak poslovanja poduzetnika početnika. Kako bi ušli u poduzetništvo veliku pomoć dobili su kod izrade poslovnih planova i projektne dokumentacije od tima konzultanata  Razvojne agencije „NoRa“ Novska, naveo je Marin Piletić, gradonačelnik.

 

POSAO_071118_03

 

Gradonačelnik ističe važnost Razvojne agencije „NoRa“, kaže kako je od početka njenog rada početkom ove godine, kroz nacionalne projekte i iz sredstava Europskih fondova ugovoreno 142 milijuna kuna za razne projekte.Gradonačelnik Marin Piletić

 

 

Neki od novih vlasnika obrta  razmišljali su o odlasku na rad izvan Hrvatske, no od toga su odustali i odlučili se uz pomoć sredstava sufinanciranja Grada Novske i HZZ-a, pokrenuti vlastiti posao u pozitivnom poduzetničkom ozračju.

 

POSAO_071118_05

 

Osim samozapošljavanja u svojim tvrtkama zaposliti će i druge djelatnike, čime se smanjuje evidencija nezaposlenih.


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.