Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

U Petrinji održan 3. Obrtnički sajam

Humanitarno šišanje u organizaciji ceha frizera

Humanitarno šišanje u organizaciji ceha frizera

U organizaciji Udruženja obrtnika Petrinje, Gline i Topuskog u maloj dvorani Hrvatskog doma u Petrinji održan je 3. obrtnički sajam koji je okupio 10-ak izlagača, a pratilo ga je humanitarno šišanje koje je organizirao Ceh frizera i kozmetičara ovog udruženja.

 

os

 

Predsjednik Udruženja, koje okuplja i obrtnike s područja Hrvatske Kostajnice, Sunje, Majura i Dvora te broji 470 obrtnika, Ivan Solomun podsjetio je kako su sa sajmom i akcijom humanitarnog šišanja krenuli prije dvije godine, a budući su reakcije sudionika i posjetitelja bile jako pozitivne, odlučili su organizirati ih i ove godine.

 

 

„Kad smo krenuli, cilj je bio upravo to, da pokažemo proizvode obrtnika, da vidimo tko što radi, ali i da se družimo, izmijenimo iskustva, informiramo se i ostvarimo možda i neke nove kontakte“, kazao je Solomun.

 

os 2

 

Svoje usluge šišanja, friziranja i uređenja noktiju Petrinjcima je ovog puta ponudilo 13 frizerskih i kozmetičarskih obrta, a sve dobrovoljne priloge namijenili su za pomoć malenoj Mariji Dorosulić, rekla nam je predsjednica Ceha frizera i kozmetičara Gordana Petrlić.

 

 

os 5

 

Podršku, ali i dobrovoljni prilog u Petrinju je došao dati i predsjednik Obrtničke komore Sisačko – moslavačke županije Adolf Cvanciger koji je pohvalio obrtnike za organizaciju sajma te plemenite akcije koja ga prati svake godine.

 

 

Organizatori su se zahvalili svima koji su se odazvali sajmu i akciji te onima koji su im dali potporu. Potporu je i ove godine dao Grad Petirnja, a gradonačelnik Darinko Dumbović, osim što je popravio frizuru, pohvalio je organizaciju i nastojanja obrtnika naglasivši kako nas akcije poput ove inspiriraju da budemo bolji ljudi.

 

 

I organizatori i posjetitelji sajma obrtništva te akcije šišanja složni su kako ovakvih druženja treba još i više, a osim što im je želja da se ova dobra praksa nastavi i da ovakva događanja postanu tradicionalna, želja im je i da se prošire na što više gradova i općina.

 

os 43

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.