Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Rekonstrukcija dionice državne ceste između Jasenovca i Drenovog Boka

Dionicu u promet pustio župan Ivo Žinić

Dionicu u promet pustio župan Ivo Žinić

Presijecanjem vrpce, sisačko moslavački župan, Ivo Žinić, u nazočnosti suradnika, općinske načelnice Marije Mačković, predstavnika Hrvatskih cesta i Stipe Šapine, ravnatelja ŽUC-a, svečano je u promet pustio 1800 metara uređene Državne ceste između Jasenovca i naselja Drenov Bok.

CESTA_061118_03

 

Odluku o rekonstrukciji navedenog dijela Državne ceste koja spaja Sisak i Jasenovac, donijeta je prošle godine na sjednici Hrvatske Vlade, a radovi su financirani sa 7 milijuna kuna bez PDV-a.

CESTA_061118_01

Kako je naglasio župan, prometna infrastruktura važna je za opstanak stanovništva u naseljima kojima cesta prolazi, a kako se radi i o području Parka prirode Lonjsko polje, i za razvoj turističke ponude i dolazak posjetitelja.

CESTA_061118_08

Župan kaže kako se u narednom razdoblju u više faza planira obnoviti cijela dionica prema Sisku.

 

Važnost ove ceste, kako zbog Lonjskog polja tako i bolje povezanosti mještana jasenovačke Posavine sa Siskom istaknuo je i Nenad Čer, direktor sektora za održavanje i promet pri Hrvatskim cestama.

 

 

CESTA_061118_07

 

Ulaganje u ceste pogoduje razvoju turizma u jasenovačkom kraju, ostanku stanovnika u svojim naseljima, a općinska načelnica Marija Mačković, očekuje  rekonstrukciju ceste prema Jasenovcu

 

 

 CESTA_061118_06

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.