Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

“Razumjeti islam”, knjiga autora dr. sc. Aziza Hasanovića predstavljena u prostoru Sisačke biskupije

“Svijet o islamu govori s nerazumijevanjem, oprezom i strahom”

"Svijet o islamu govori s nerazumijevanjem, oprezom i strahom"

U prostoru Sisačke biskupije – Biskupijskog ordinarijata, muftija i predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj dr. sc. Aziz Hasanović održao je predavanje i predstavio knjigu  „Raumjeti islam“. Na samom početku naglasio je značaj međureligijskog dijaloga, a razumijevanje vjere i običajnog prava nužno je za kvalitetan zajednički život na ovim prostorima svih ljudi, bez obzira kojoj vjerskoj zajednici pripadaju.

 

Image00005

 

Mišljenje je ovo i biskupa sisačkog msr. Vlade Košića koji je istaknuo kako  je Sisak dobro mjesto za promociju ove knjige.

 

 

Image00029

 

Predstavljanju i promociji nazočio je i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić istaknuvši kako nam je često zbog nepoznavanja islama , percepcija ove vjere drugačija od onoga što ona zaista jest.

 

 

Sam naslov knjige dosta govori, rekao je autor dr. sc. Aziz Hasanović, obzirom da živimo u svijetu koji o islamu govori s dosta nerazumijevanja, opreza i straha.

 

Image00015

 

Osjećao sam se pozvanim i prozvanim objasniti ovu vjeru i muslimanima i nemuslimanima, jer i među muslimanima ima onih koji islam ne razumiju.

 

 

Vrlo je važno knjizi pristupiti kroz njezinih deset poglavlja, jer smo pokušali definirati islam što on zaista jest, a ne ono što se provlači kroz javna komuniciranja.

 

 

Šaljemo tako jasnu poruku i model islamske zajednice i života islamske zajednice u Hrvatskoj kao opće prihvatljiv i prepoznatljiv model svugdje u svijetu, zaključio je dr.sc. Aziz Hasanović, muftija i predsjednik Mešihata islamske zajednice u Hrvatskoj.


 

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.