Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

OŠ Rajić dobila sjenicu „Mali raj za Rajić“

Mjesto okupljanja, učenja i čitanja za učenike i mještane

Mjesto okupljanja, učenja i čitanja za učenike i mještane

Učenici i učitelji OŠ Rajić zajedno s mještanima od nedavno mogu uživati u čitanju ili drugim školskim aktivnostima pod sjenicom u parku pored školske zgrade.

 

RAJIC_OS_01

 

„Ovisno o tematici i programu pojedinog razrednog odjela veliki dio obrazovnih i odgojnih sadržaja može se realizirati u prostoru sjenice, „Malog raja“,  kako smo je nazvali. Isto tako  u sjenici se mogu odigravati priredbe, druženja s piscima, kao i razna natjecanja koja ako dozvole vremenske prilike, mogu biti realizirane u tom prostoru i okolišu škole“ – rekao je Damir Blažeković, ravnatelja OŠ Rajić.

 

RAJIC_OS_03

RAJIC_OS_04

 

Škola nije velika, pohađa je 159 učenika u 8 razrednih odjela, pa će najveću korist od izgrađene sjenice imati učenici i nastavnici koji će veliki dio svoje nastave moći izvoditi na otvorenom i izvan učionica.

Sjenica je zamišljena i kao mjesto okupljanja mladih iz okolnih naselja. U središnjem djelu pod sjenicom nalaze se i knjige koje korisnici mogu slobodno posuditi na čitanje, posebno roditelji dok čekaju djecu iz škole.

 

RAJIC_OS_05

RAJIC_OS_09

RAJIC_OS_11

 

Sjenica je izgrađena u suradnji s novljanskom Razvojnom agencijom NORA i Gradom Novska, putem natječaja Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, rekla je Vida Iličić, voditeljica Razvojne agencije NORA Novska

 

 

 

Iličić ističe kako je u pripremi i realizaciji pojekta sudjelovala je Anamarija Kaurin, mještanka Rajića i djelatnica NORE.

 

 

 

Multifunkcionalni prostor sjenice uz svečani program učenika OŠ Rajić, u nazočnosti djelatnica Razvojne agencije NORA, na korištenje je predala Marija Kušmiš, zamjenica gradonačelnika Grada Novske.

 

RAJIC_OS_13

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.