Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Grad Popovača dobio reciklažno dvorište

Ukupna vrijednost projekta je 4,2 mln kuna

Ukupna vrijednost projekta je 4,2 mln kuna

Završen je projekt ukupne vrijednosti 4,2 milijuna kuna za koji je Fond za zaštitu okoliša izdvojio 3,2 milijuna kuna, a ostatak sredstava osiguran je iz Proračuna grada Popovače.

 

IMG_20181126_101201

 

Riječ je o projektu „Izgradnja reciklažnog dvorišta u Popovači“ značajnog, kako je istaknuo gradonačelnik Popovače Josip Mišković, prije svega, zbog organiziranog zbrinjavanja otpada i zaštite okoliša.

 

 

Razvrstavanjem otpada i njegovim odlaganjem u reciklažnom dvorištu smanjit će se i količina otpada na kućnom pragu, odnosno miješanog otpada, pa će se , na taj način, smanjiti i troškovi za odvoz miješanog otpada svakog kućanstva.

 

IMG_20181126_102522

 

U reciklažnom dvorištu zbrinjavat će se i otpad gospodarskih subjekata, dodaje Mišković

 

 

IMG_20181126_095301

 

A ako će se otpad razvrstavati, doista će na kućnom pragu onog miješanog biti puno manje, istaknuo je Marijan Belančić, v.d. direktora Komunalnih servisa

 

 

IMG_20181126_101748

 

U skladu sa zakonskim propisima više manje sve su se jedinice lokalne uprave, gradovi i općine na području naše županije aktivno uključile u ovaj program Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, gdje Fond sufinancira u većoj mjeri izgradnju reciklažnog dvorišta, rekao je danas u Popovači, zamjenik sisačko-moslavačkog župana Roman Rosavec.

 

 

Kako bi se osigurao kvalitetan pristup reciklažnom dvorištu, u sklopu ovog projekta izgrađena je pristupna cesta i pripadajuće parkiralište sa 70-ak parkirnih mjesta te  sustav odvodnje i  nova javna rasvjeta ovog prostora.

„U reciklažno dvorište otpad će besplatno moći odlagati građani s prebivalištem na području Grada Popovače i ostali vlasnici nekretnina na ovom području. Ovaj projekt predstavlja značajak korak naprijed u sustavu održivog gospodarenja otpadom na našem području. Izgradnjom reciklažnog dvorišta u Popovači doprinosi se povećanju stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada te se smanjuju količine otpada koji se odlažu na odlagalište. Projektom se unaprjeđuje razvoj nedostatne infrastrukture i doprinosi se ispunjenju ciljeva iz Plana gospodarenja otpadom Republike Hrvatske 2017-2022“- istaknuo je gradonačelnik Josip Mišković te pozvao sve građane da usvoje još snažnije navike odvajanja otpada te u što je moguće većoj mjeri koriste novoizgrađeno Reciklažno dvorište.

Kada je riječ o očekivanim rezultatima projekta, novoizgrađeno Reciklažno dvorište u Popovači  u prvoj punoj godini nakon provedbe projekta, kako se planira, prikupit će 500,00 tona komunalnog otpada što iznosi 0,03% odvojeno prikupljenog komunalnog otpada na razini Republike Hrvatske te 1% na razini Sisačko-moslavačke županije u odnosu na 2015. godinu.

 

IMG_20181126_095239

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.