Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

GDCK Novska Svečanom sjednicom obilježilo Dan dobrovoljnih darivatelja krvi

Provode akcije od 1992., a od tada su darivatelji darovali 10 227 litara krvi

Provode akcije od 1992., a od tada su darivatelji darovali 10 227 litara krvi

Na Svečanoj sjednici povodom obilježavanja Dana dobrovoljnih darivatelja krvi Gradskog društva Crvenog križa Novska, 64 dobrovoljna darivatelja za darivanje krvi od 5 do 100 puta, primili su Zahvalnice. Zahvalnice su primali i oni koji pružaju potporu radu društva.

 

CK_07

 

Vrijedi istaknuti kako su 100 puta krv darivali  Milan Dodigović i Nikola Marenić, dok je rekorder prema broju darivanja, sa 175 darovanja Željko Josipović.

Njihova ljubav prema životima drugih  pomogla je spasiti, izliječiti i ozdraviti mnoge živote. Gradsko društvo Crvenog križa Novska zajedno sa Zavodom za transfuzijsku medicinu iz Zagreba provode akcije od 1992. godine, a od tada su darivatelji darovali 10 227 litara krvi ili 22 726 doza.

Osim akcija darivanja krvi, Gradsko društvo Crvenog kiža Novska  provodi i niz drugih humanitarnih aktivnosti,  ponosni su na logopedsku rehabilitaciju koju provode 15 godina, uključeni su u projekt HCK,  „Živjeti punim plućima“, posrednici su u doniranju hrane, a u suradnji s Gradom Novska, u projekt „Novljanski paket za bebe“.

 

CK_06

 

Na svečanosti uz Priznanja darivateljima, ravnatelj CK Novska, Zoran Prpić, zahvalio se volonterkama i volonterima koji su uključeni u rad, a čestitke svima uputio je Marin Piletić, gradonačelnik, kao i općinska načelnica Jasenovca, Marija Mačković i načelnika Općine Lipovljani, Nikola Horvat.

U akcijama tijekom 2018. godine  prikupljeno je 918 doza krvi, a darivatelji će se odazvati i akciji, u Novskoj, 24. i 27. prosinca i 28. prosinca u Lipovljanima.

 

CK_05

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.