Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Uskoro potpuna energetska obnova županijske zgrade u Rimskoj ulici u Sisku

Novih 570 tisuća kuna iz Fonda za zaštitu okoliša

Odgovarajući na vijećnićko pitanje na sjednici ŽS SMŽ u kojoj je fazi energetska obnova zgrade županije u Rimskoj ulici,pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, regionalni razvoj i fondove EU, Marijan Belošević rekao je da je zgrada o kojoj je riječ svrstana u jedan od najnižih energetskih razreda.

Utvrđene su mjere energetske učinkovitosti koje treba provesti. U razdoblju od 2000. do danas su na toj zgradi provedena tri projekta energetske obnove: izmjena neprohodne terase zgrade, sanacija prohodne terase i izmjena vanjske stolarije te je izmijenjena kotlovnica na lož-ulje u kotlovnicu na pelete.

Ukupna vrijednost ovih investicija iznosi 2 300 000 kuna, od čega je iz proračuna financirano 700 000 kuna, a ostatak je realiziran iz natječaja Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Prošle godine smo aplicirali izmjenu fasade na toj zgradi, a kroz realizaciju tog projekta se očekuje ušteda od 55 % u odnosu na postojeće troškove.

Prije otprilike mjesec dana smo dobili pozitivnu odluku Fonda. Vrijednost ove investicije je 930 000 kuna, a Fond će sufinancirati 60 %, odnosno 570 000 kuna. Narednih dana očekujemo da župan potpiše ugovor s Fondom i nakon toga slijedi javna nabava i realizacija ovog projekta, zaključio je Belošević.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.