Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Tjedan cjeloživotnog učenja

Podizanje svijesti o važnosti učenja i obrazovanja

Podizanje svijesti o važnosti učenja i obrazovanja

Tjedan cjeloživotnog učenja je nacionalna obrazovna kampanja, čiji je cilj podizanje svijesti o važnosti učenja i obrazovanja. Radi se o UNESCO-ovoj inicijativi koja je pokrenuta 1999. godine, a svake godine obilježava se u brojnim zemljama na svim kontinentima kako bi se senzibilizirala javnost za cjeloživotno učenje, promicala kultura učenja te potaknula osobna motivacija.

Osmišljen  je kao kampanja u kojoj se građanima na neposredan, često i neformalan način, prenosi poruka o važnosti obrazovanja i učenja. Stoga se svake godine u sklopu ove kampanje organizira veliki broj vrlo različitih aktivnosti – od predavanja, radionica, okruglih stolova do koncerata, izložaba, pa i biciklijada. Brojne institucije organiziraju dane otvorenih vrata i druge slične aktivnosti, usmjerene na upoznavanje javnosti sa svojim radom.

Kampanja se provodi i u Pučkom otvorenom učilištu Kutina. Ravnateljica Jasminka Molnar.

 

 

Zanimljiva događanja odvijaju se i danas.

 

 

 

Sutra u 14 sati započinje Dan otvorenih vrata POU Kutina.

 

 

 

U subotu, 6.listopada u 10 sati održat će se upis u program Mali jukebox.

 

 

 

Ovaj Tjedan cjeloživotnog učenja zatvara se u nedjelju, 7.listopada kada će se u Maloj dvorani u 15 sati održati plesna radionica na kojoj svi zainteresirani mogu zaplesati uz polaznike Plesne škole Alegria.

 

tjed

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.