Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Projekt PISMO dobitnik nacionalne nagrade!

“Europska nagrada za promicanje poduzetništva 2018” (European Enterprise PromotionAwards – EEPA 2018) je priznanje kojim Europska komisija svake godine nagrađuje projekte/inicijative koje s ciljem poticanja poduzetništva i razvoja malog gospodarstva, provode javna tijela samostalno ili u javno-privatnom partnerstvu s poduzetnicima.

Ova nagrada je pokrenuta kako bi se kroz primjere najboljih politika i praksi otvorile nove mogućnosti za lokalnu i regionalnu razinu s ciljem razvoja poduzetništva, zapošljavanja i zadržavanja stanovništva u njihovim sredinama.

Ponosni smo što je Europska komisija prepoznala kvalitetu projekta PISMO te ćemo sudjelovati na svečanosti proglašenja pobjednika odnosno dodjele EEPA 2018 nagrada, koja će se 20.11.2018. godine održati u Grazu. (Da se još malo pohvalimo, i prošle godine je ovu prestižnu nagradu osvojio naš projekt „PUN CEKER – kupujmo lokalno“)

Puno ime projekta je Stvaranje poticajnog poduzetničkog okruženja u Sisačko-moslavačkoj županiji osnivanjem poduzetničkog inkubatora „PISMO“. Nositelj projekta je Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije SI-MO-RA, a projektom će dvije zgrade u Novskoj postati najmoderniji poduzetničku inkubator za game developere u ovom dijelu Europe. U Novskoj se već održavaju edukacije za game developere, uvodi se besplatni engleski jezik u vrtiće, održavaju se radionice izrade video igara u osnovnim i srednjim školama Sisačko-moslavačke županije, uskoro se uvodi novi četverogodišnji program za razvoj video igara u srednje škole – Tehničar za razvoj video igara… Sve su to koraci kojima ćemo Sisačko—moslavačku županiju pozicionirati u SREDIŠTE GAMING INDUSTRIJE” – poručuju iz SI-MO-RA-e.


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.